עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
עוגת שמרים פרג היא אחת האהובות עלינו בבית.
כשאני מכינה בצק שמרים לפחות אחת היא במילוי של פרג.
סופשבוע קודם הכנתי עוגת פרג מהממת בצורת צמה כמו של חלה.
יצאה עוגה מושלמת , טעימה ורכה
המצרכים לבצק במתכון כאן מספיקים להכנת 3 עוגות בגודל של תבנית אינגליש קייק
לגרסה פרווה לעוגה , אני משתמשת עם נטורינה במקום חמאה
המצרכים-
4 כוסות קמח ( 560 גר’ קמח)
כף שמרים יבשים
1/3 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
חצי כפית מלח
2 ביצים
כחצי כוס מים
200 גר’ נטורינה/חמאה
גרידה מלימון
מילוי פרג-
לעוגה אחת – 1/3 מכמות הבצק
100 גר’ פרג טחון טרי
1/2 כוס סוכר
1/3 כוס מים
30 גר’ נטורינה/חמאה רכה
גרידה מלימון
3 כפות אגוזים/שקדים טחונים
מעט קינמון
עוגת שמרים פרג קלועה
אופן ההכנה –
- בקערת המיקסר מערבבים את השמרים עם המים וכף סוכר.
- נותנים לתערובת לתפוח 10 דקות.
- משלבים את כל המרכיבים מלבד הקמח, מערבבים ואז מוסיפים את הקמח.
- מתחילים בלישה איטית לשים כ- 10 דקות עד לקבלת בצק אלסטי ורך. במידה ומרגישים שחסר נוזלים במהלך הלישה מוסיפים.
- נותנים לבצק לתפוח בחוץ כחצי שעה.
- מעבירים למקרר לכמה שעות או לפחות שעה.
- מבשלים את מצרכי המלית בסיר על הגז כמה דקות עד שמסמיך מעט.
- מקררים היטב .
- מחלקים בצק ל- 3
- מכל חלק נכין עוגה שמתאימה לתבנית אינגליש קייק
- פותחים בצק למלבן גדול מאוד
- מורחים את כל המלית של הפרג על הבצק
מתנות קטנות האינסטגרם
- אפשר לגלגל לכרוכית או לקראנץ או כמו שאני הכנתי בצורת צמה
- מחלקים את המלבן ל- 3 חלקים שווים, מגלגלים כל חלק לכרוכית.
- ואז מ-3 הכרוכיות יוצרים צמה כמו לחלה פשוטה.
- מניחים את העוגה בתוך תבנית אינגליש קייק או תבנית של חלה.
- מתפיחים כחצי שעה 40 דקות
- מורחים ביצה לפני האפייה.
- מכניסים לאפייה תנור 180 מעלות 30-35 דקות עד לאפייה יפה של המאפים.
- מברישים בסירופ סוכר כשהעוגה יוצאת מהתנור
- חצי כוס סוכר וחצי כוס מים עם טיפה לימון לבשל עד שמסמיך.
המון מתכונים עם פרג לכל המכורים
כנסו כאן- מתכונים לכל העוגות שלי
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
מתנות קטנות האינסטגרם
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
Subscribe
Login
0 Comments