זו עוגה שאני מכינה המון בכל ימות השנה אבל בפסח חוזרת עליה כמה וכמה פעמים.
העוגה היא ממש קלה להכנה
אני מכינה אותה גם בגרסה חלבית וגם בגרסה פרווה היא יוצאת מעולה בשתי הגרסאות.
קלה להכנה ואין אחד שלא אוהב אותה.
כמובן שהיא נימוחה ורכה כמו כל העוגות הנפלאות ללא גלוטן.
עוגה בתבנית מלבנית – 25/25 או קפיצית עגולה 26
את השקדים הטחונים אפשר להחליף בכל אגוז טחון אחר – אגוזי מלך/קשיו או אגוזי לוז יוצא מוצלח באותה מידה !
המצרכים-
200 גרם שוקולד מריר
חצי כוס סוכר
100 גרם חמאה או נטורינה לפרווה
4 ביצים מופרדות
כפית מחית וניל /תמצית
כף קקאו
כוס ורבע קמח שקדים (125 גרם)
כפית אבקת אפייה
כף ברנדי/ליקר קפה/רום
קורט מלח
ציפוי קצפת-
שמנת מתוקה אריזה 250 (או צמחית לפרווה)
שקית סוכר וניל (או כף אינסטנט וניל)
כף סוכר
שוקולד מגורד
אופן ההכנה –
ממיסים בבן מארי (קערה שמונחת מעל סיר עם מים רותחים) את השוקולד עם החמאה.
מערבבים היטב עד שהכל נמס והופך לקרם, מורידים מהחימום.
במקביל מקציפים חלבונים עם סוכר.
לקערת השוקולד מוסיפים ובוחשים היטב – מלח, חלמונים, קקאו, וניל ,ברנדי ולבסוף קמח ואבקת אפייה.
מקפלים גם את החלבונים המוקצפים לקערת השוקולד.
מעבירים לתבנית 25/25 .מרופדת בנייר אפיה .
מכניסים לאפייה על 170 מעלות כחצי שעה.
לאחר קירור העוגה מכינים ציפוי – מקציפים שמנת מתוקה עם כף סוכר ושקית וניל
מצפים את העוגה ומגרדים בעזרת חותכן שוקולד מלמעלה
חג שמח