
זו עוגת השוקולד שאני מכינה קבוע כל סופשבוע .
החברה במשפחה, מקטן ועד גדול לא מוותרים עליה.
היא קלה ,בחושה ומלאה בטעם ,
ואפילו יש בה קצת בריאות…
ממליצה לכם בחום להשתמש בקמח שיפון בעוגות השוקולד שלכם.
הן פשוט יוצאות רכות וטעימות ולא מרגישים שהשתמשתם בקמח שהוא קצת יותר בריא מהלבן.
חוץ מזה אני שמה גם אגוזים טחונים בתערובת ולכן העוגה יוצאת מאוד עסיסית ולא יבשה.
שהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים אותה בקפה שנספג וגם כן תורם ללעסיסיות שלה.
כאן הכמות לעוגה אחת בתבנית אינגליש קייק הסטנדרטית
תכפילו כמויות כי היא ממש מתחסלת מהר
המצרכים –
רבע כוס קקאו
1/3 כוס חלב /מים
חצי כוס +כף גדושה סוכר
2 ביצים
חצי כוס שמן
שקית סוכר וניל
קורט מלח
כף גדושה ממרח שוקולד (לא משנה איזה- השחר ,נוטלה או פרווה)
כוס קמח שיפון/רגיל
רבע כוס אגוזים טחונים/שקדים
חצי שקית אבקת אפייה
אופן ההכנה –
מערבבים בקערת זכוכית קקאו,חלב וסוכר.
מכניסים למיקרו בפולסים. מערבבים כל פעם קצת עד שהתערובת נמסה וחלקה.
מוציאים החוצה.
משלבים לתוך התערובת תוך כדי בחישה – את הוניל, השמן, מלח וביצים.
טורפים היטב.
מוסיפים את הקמח, אבקת אפיה ואגוזים.
מערבבים עד שמתקבלת תערובת אחידה וחלקה.
מעבירים לתבנית.
אופים בתנור מחומם על 175 מעלות כ- 40 דקות .
אפשר לבדוק אם העוגה מוכנה במרכזה היא יציבה.
כשהעוגה יוצאת מהתנור להכין
רבע כוס מים רותחים עם כפית סוכר וחצי כפית נס קפה או רום.
להרטיב את העוגה החמה.
לקרם –
50 גר’ שוקולד מריר
רבע כוס שמנת מתוקה
קצת רום
לחמם את השמנת להוסיף קוביות שוקולד.
לערבב היטב ולצפות את העוגה
בואו לאינסטגרם שלי המתכון עלה שם השבוע כדאי לעקוב
מתכונים לכל העוגות הבחושות שלי
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל
“מתנות קטנות בלוג אוכל “
אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר
עוגת שוקולד קלה פשוט נהדרת רכה ונמסה לתוך הפה
היי ותודה על כל המתכונים!
משום מה – את המתכוןהספציפי הזה לא ניתן לשמור בפינטרסט…
מקווה שתצליחו לפתור את העניין
תודה רבה!