עוגת קרם שקדים מנצחת בטעמה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

הכנתי עוגת קרם שקדים ממש מנצחת בטעם

חובבי שקדים כמוני ?

הגעתם למתכון לא פחות ממושלם !

בצק פריך משגע וחמאתי ומעליו קרם עוגת שקדים בטעם מרציפני

והתוספת המעולה של תאנים טריות – מה שיש עכשיו בעונה

והיו לי במקרר .

התאנים עכשיו בשיא העונה כדאי ומומלץ למי שאוהב… להכניס לקינוחים !

התאנים שקניתי הפעם טעמם מקביל לדבש – פשוט מתוקות וטעימות ברמה קיצונית …

השילוב שלהן בתוך העוגה הקפיץ אותה לעוגת ראווה מהממת שהאורחים השתגעו ממנה

תכינו לחג הבא או סתם לשבת הקרובה .

המתכון מתאים

לתבנית בקוטר 20-22 מתפרקת (תבנית של טארט)

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

 

 

המצרכים –

לתחתית הבצק הפריך –

75 גר’ חמאה

כוס קמח

1/4 כוס סוכר

חלמון

קורט מלח

גרידה של חצי לימון

שקית סוכר וניל

לקרם שקדים-

50 גר’ חמאה

180 גר’ שקדים טחונים

1/2 כוס סוכר

2 ביצים

כפית מחית וניל

כפית תמצית שקדים

גרידה מלימון והמון

חצי כפית אבקת אפייה

כף קמח או קורנפלור (20 גר’)

לקישוט-

5-6 תאנים חצויות או לרבעים

אפשר לשלב – פרי אחר כמו אגסים רכים או תפוחים, פירות יער וכו’

אפשר כמובן להכין את הטארט ללא הפרי – אני יודעת שיש אנשים שלא אוהבים פירות בקינוחים

אז כמובן שתוכלו להוריד את הפרי.

אופן ההכנה –

מעבדים את מצרכי הבצק לקבלת בצק חלק.

מרדדים את הבצק על נייר אפייה מקומח לעיגול בגודל התבנית ומעל

מעבירים בעזרת הנייר לתבנית.

מהדקים את הבצק גם לדפנות.

מעבירים לקירור במקרר לפחות לחצי שעה.

מכינים את המלית – מערבבים חמאה רכה מאוד (לרכך במיקרו) עם סוכר .

מוסיפים את כל שאר המצרכים .

מערבבים לתערובת חלקה.

מוציאים את התבנית עם הבצק מהמקרר .

משטחים את קרם השקדים מעל הבצק.

מסדרים את התאנים מעל קרם השקדים .

מכניסים לאפייה 175 מעלות כ- 45 דקות

מאחר קירור מחלצים מהתבנית על צלחת הגשה .

בוזקים אבקת סוכר ומגישים.

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments