תקשיבו!
זו עוגה שהיא מ ע ד ן
איך אני אוהבת לשלב את פירות הקיץ בעוגות שלי.
הפעם הכנתי עוגה עם נקטרינות צהובות שהן אהובות עלי במיוחד.
הכנתי עוגה שעשויה מכמה שכבות של טעמים
יצאה טעימה בטירוף
קלה להכנה ועושה רושם,
פתרון מעולה לפירות שנשארו במקרר.
אז תוציאו נקטרינות או אפרסקים או שזיפים, משמש – מה שיש.
אפשר דובדבנים או פירות יער .
עוגת וניל בתחתית מעליה מפזרים פירות חתוכים
ומעל הכל בלילת עוגת גבינה .
כל השכבות יחד יוצרות ביס שיגעון .
כל כך טעים , פשוט נהדר.
את העוגה הכנתי בתבנית קטנה 20/20
מתאים גם לקוטר 22-24 עגולה
עוגות עם פרי אני לא ממליצה להכין גדולות .
כמובן אחסון העוגה במקרר.
סרטון לעוגה כאן
עוגת קיץ טעימה בטירוף – השכבות של האושר – ביס עונג
המצרכים-
לבסיס עוגה בחושה –
2 ביצים
חצי כוס סוכר
חצי גביע שמנת חמוצה 00 מ”ל
חצי כוס שמן
כוס +כף גדושה קמח תופח
שקית סוכר וניל
קורט מלח
גרידה מלימון
לתערובת גבינה –
גביע 250 גבינה לבנה 5%
חצי הגביע של השמנת החמוצה -100 מ”ל
רבע כוס סוכר
כפית מחית וניל
גרידה מלימון
כף גדושה קמח
ביצה
3-4 נקטרינות בשלות מתוקות +כף סוכר +שקית סוכר וניל
אופן ההכנה –
בקערה מערבבים את עוגת הווניל כל המצרכים יחד לפי הסדר.
לאחר שמתקבלת תערובת חלקה נעביר לתבנית .
מערבבים בקערה את מרכיבי תערובת הגבינה במטרפה עד שהתערובת חלקה.
מסדרים את הנקטרינות החתוכות מעל תערובת העוגה.
מפזרים עם כף את תערובת הגבינה מעל הנקטרינות.
מכניסים לאפייה 170 מעלות חצי שעה ,אחר כך מורידים ל- 160 לעוד 20 דקות.
מקררים את העוגה בוזקים אבקת סוכר ופורסים לקוביות
היא נפלאה
הכנתי אתמול. אכזבה
למה?
עוגה מעולה המון הכינו ונהנו אולי פספסת משהו מהמצרכים – וחוץ מזה הכל עינין של טעם אישי
בעיני היא מושלמת