עוגת סולת עסיסית ברוטב מתובל ומתוק ומעליה ציפוי מלבי ברוטב דבש ורימונים.
אחת העוגות הכי טעימות שהכנתי!
את העוגה הזאת דמיינתי בראש כבר כמה שבועות.
רציתי להכין עוגה שיהיו בה מוטיבים של ראש השנה כמו דבש ורימונים ותהיה כחלק מקינוחי החגים שלי.
אני מאוד אוהבת את המרקם של עוגות הסולת הרטובות בסירופ וברור שאני גם חובבת מלבי מושבעת – כאן מתכונים שיוכיחו זאת .
שילוב של שני קינוחים בקינוח אחד עם תבלינים בניחוח ערבי ים תיכוני .
עוגה ממש קלה להכנה שמכינים בזריזות.
העוגה משתבחת לאחר יום או יומיים
והופכת לעוגה דמוי סברינה ים תיכונית ,לחה ועסיסית ומלאה בטעמים נהדרים .
הכנתי אותה בתבנית 20/20 פיירקס
אם רוצים להכין בתבנית גדולה מכפילים כמויות – אני ממליצה על תבנית פיירקס, הכי נוחה בעוגה הספציפית הזאת.
את העוגה אפשר להפוך לפרווה בקלות – מחליפים חלב ושמנת – בכמות זהה של
קרם קוקוס + חלב שקדים/קוקוס או מים.
עוגת סולת אגוזים ודבש בציפוי מלבי
בואו להכין – עוגה לשבת
המצרכים לתערובת העוגה –
2 ביצים
1/3 כוס מים/מיץ תפוזים
1/3 כוס שמן
1/4 כוס סוכר
1/3 כוס סולת
שקית וניל
כפית חומץ או מיץ לימון
כפית גרידה מתפוז
1/3 כוס קמח תופח
3-4 גרגרי מסטיקא גרוסים (לא חובה אם לא מצאתם)
1/3 כוס אגוזי מלך טחונים (אפשר פיסטוקים או שקדים )
תבלינים לא חובה אבל מוסיף המון –
ממש קורט מכל תבלין – קינמון, ציפורן
בואו הצטרפו לקבוצת שלי בפייסבוק !
המצרכים להכנת המלבי-
750 מ”ל חלב (3 כוסות מדידה)
100 מ”ל שמנת מתוקה
1/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
60 גר’ קורנפלור
כף מי ורדים
לסירופ-
כוס וחצי מים
מיץ מחצי רימון טרי (סוחטים במסחטה של התפוזים)
כוס סוכר
רבע כוס דבש
קליפת תפוז/לימון
מקל קינמון- לשבור מעט
2-3 מסמרי ציפורן כתושים מעט
גרעין הל כתוש מעט
הכנת העוגה –
שלב ראשון מכינים תערובת העוגה – מחממים תנור 175 מעלות.
בקערה טורפים ביצים, מים, שמן,סוכר,וניל,גרידת תפוז וסולת
משלבים את הקמח תבלינים ואגוזים. מערבבים לתערובת אחידה וחלקה – משלבים את החומץ .
מעבירים לתבנית ומיישרים.
מכניסים לאפייה של כ 40 דקות.
בינתיים בזמן שהעוגה בתנור
מכינים את הסירופ-
מבשלים את כל המצרכים בסיר כבד כרבע שעה או יותר עד שהתערובת מסמיכה מעט.
מקררים את הסירופ. משאירים כחצי כוס מהסירופ בצד לקישוט מעל המלבי.
כשהעוגה יוצאת מהתנור מרטיבים אותה מסביב בסירופ.
הכנת המלבי-
בסיר מניחים את כל המצרכים (מלבד מי הורדים) ומערבבים היטב.
מניחים על האש ומבשלים תוך כדי בחישה מתמדת עד שהתערובת מסמיכה למרקם של דייסה דלילה. מוסיפים את מי הורדים.
את התערובת מעבירים מעל העוגה – אפשר להעביר דרך מסננת לקבלת קרם מלבי אחיד וחלק.
מכניסים את העוגה להתייצבות במקרר.
לפני ההגשה-
פורסים את העוגה למנות .
על כל מנה מניחים כף מהרוטב , מקשטים בפיסטוקים או אגוזים גרוסים ומעטרים בגרגירי רימון.
עוגה נפלאה !
חגיגית ומרשימה ומתאימה בול לראש השנה !
עוגת סולת אגוזים ודבש בציפוי מלבי
רוצו להכין – היא נפלאה !
מבחר ענק של מתכונים לראש השנה ולחגי תשרי
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
הכנתם את המתכון? צלמו אותו ושתפו אותי במדייה החברתית
מתייגים אותי כאן באינסטגרם
בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
חזרה לדף הראשי !