מתכון לעוגת הדבש של אמא
עוגת הדבש הכי טעימה ונוסטלגית שיש.
המתכון בן כ- 50 שנה.
כך היו כותבים פעם מתכונים – לא ספרים ולא בלוגים 🙂
כל שנה פעמיים בשנה – בערב ראש השנה ולפני יום כיפור.
העוגה שאמא מכינה בקביעות.
עוגה גבוהה – אמא אופה אותה בסיר הפלא הישן.
רכה, אורירית ובטעם עמוק של דבש.
התמונות צולמו בשנה שעברה רגע לפני הארוחה במהירות.
מתכון לעוגת הדבש של אמא –
המצרכים-
5 ביצים
3/4 כוס דבש
3/4 כוס סוכר – אפשר כוס למי שאוהב עוגות מתוקות יותר
2/3 כוס שמן
1/2 כוס מים רותחים +2 כפיות קפה שחור
1/4 כפית ציפורן
כפית קינמון
2 כוסות קמח 280 גר’
1/2 כפית סודה לשתייה
1 אבקת אפייה
אמא מוסיפה לעוגה חופן צימוקים,וגם אגוזי מלך.
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
איך מכינים עוגת דבש מסורתית של אמא ?
מחממים תנור ל- 165 מעלות
מפרידים את הביצים.
מקציפים חלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
מכינים את הקפה השחור ומקררים.
בקערה נפרדת טורפים את החלמונים , שמן,דבש, תבלינים,וקפה .
משלבים הקמח לתערובת החלמונים. זה הזמן לשלב – צימוקים ,אגוזים. (לא חובה).
מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת בעדינות.
מעבירים לתבנים סבתא גדולה ומשומנת היטב.
אפייה כ- 40-50 דקות או עד שהעוגה יציבה.
חג שמח ומתוק … דבש 🙂
מתכונים לראש השנה – מבחר ענק של מתכונים
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
תוכלו לראות מתכונים שלי גם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – כדאי ושווה להצטרף !!! מתכונים חדשים והצעות לתפריט יומי מידי יום
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !