מתכון לעוגת הדבש של אמא

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

מתכון לעוגת הדבש של אמא 

IMG_2789

עוגת הדבש הכי טעימה ונוסטלגית שיש.

המתכון בן כ- 50 שנה. 

 

כך היו כותבים פעם מתכונים – לא ספרים ולא בלוגים 🙂

 

 IMG_3536

 

כל שנה פעמיים בשנה – בערב ראש השנה  ולפני יום כיפור.

העוגה שאמא מכינה בקביעות.

עוגה גבוהה – אמא אופה אותה בסיר הפלא הישן.

רכה, אורירית ובטעם עמוק של דבש.

 

IMG_2793

 

 

התמונות צולמו בשנה שעברה רגע לפני הארוחה במהירות.

 

IMG_2789

 

מתכון לעוגת הדבש של אמא – 

המצרכים-

5 ביצים

3/4 כוס דבש

3/4 כוס סוכר – אפשר כוס למי שאוהב עוגות מתוקות יותר

2/3 כוס שמן

1/2 כוס מים רותחים +2 כפיות קפה שחור

1/4 כפית ציפורן

כפית קינמון

2 כוסות קמח 280 גר'

1/2 כפית סודה לשתייה

1 אבקת אפייה

אמא מוסיפה לעוגה חופן צימוקים,וגם אגוזי מלך.

 

איך מכינים עוגת דבש מסורתית של אמא ? 

מחממים תנור ל- 165 מעלות 

מפרידים את הביצים.

מקציפים חלבונים עם הסוכר לקצף יציב.

מכינים את הקפה השחור ומקררים.

בקערה נפרדת טורפים את החלמונים , שמן,דבש, תבלינים,וקפה .

משלבים הקמח לתערובת החלמונים. זה הזמן לשלב – צימוקים ,אגוזים. (לא חובה).

מקפלים את החלבונים המוקצפים לתערובת בעדינות.

מעבירים לתבנים סבתא גדולה ומשומנת היטב.

אפייה כ- 40-50 דקות או עד שהעוגה יציבה.

IMG_2793

חג שמח ומתוק … דבש 🙂

IMG_2787

 

מתכונים נוספים ומעולים לראש השנה 

 

הצטרפו לקבוצה שלי בפייסבוק 

 

אינסטגרם- בואו לעקוב ! 

 

חזרה לעמוד הבית 

תגובות

תגובות