
עוגת גבינה קלאסית עם תחתית פירורי ביסקויט קרמל וציפוי טופי קרמל.
שילוב מנצח של טעמים !
עוגה יפה וחגיגית.
ממליצה להכין את העוגה בתבנית עם שוליים גבוהים או סיר
הצטרפו לעמוד של מתנות קטנות בפייסבוק
המצרכים – קוטר התבנית 22
750 ג"ר גבינה לבנה 5%
3 כפות שמנת חמוצה- כחצי גביע
3/4 כוס סוכר
תוכן 1/2 מקל וניל
1 סוכר וניל
1/2 כפית גרד מלימון טרי
5 כפות קורנפלור
4 ביצים מופרדות
12 ביסקויטים בטעם קרמל מפוררים
מעט חמאה למריחה
לציפוי טופי קרמל-
1/2 כוס סוכר
כף חמאה
1/2 כוס שמנת מתוקה
אופן ההכנה-
מניחים את הגבינה והשמנת במסננת להגרת הנוזלים , כשעה לפחות.
מקציפים את החלבונים עם הסוכר לקצף יציב.
בקערה נפרדת טורפים את הגבינה עם החלמונים ,הוניל,גרד הלימון והקורנפלור.
מאחדים את שתי התערובות.
מכינים את התבנית
גוזרים עיגול נייר אפייה בקוטר התבנית.
משמנים עם מעט חמאה את התחתית ודפנות הסיר.
מפוררים את העוגיות ומניחים בתחתית על נייר האפייה המשומן.
מהדקים היטב.
שופכים את תערובת הגבינה על העוגיות .
מחממים את התנור מראש לטמפרטורה של 190 מעלות.
אופים את העוגה כ-10 דקות בטמפרטורה 190 .
לאחר מכן מורידים טמפרטורה ל150 לעוד כשעה אפיה או עד שהעוגה מתייצבת.
משאירים את העוגה בתוך התנור.
לאחר שהעוגה התקררה מכניסים לקירור במקרר.
הכנת הציפוי-
מחממים את השמנת עד לסף רתיחה.
בקלחת כבדה מניחים 1/2 כוס סוכר.מחממים עד לקירמול.
כאשר הסוכר הופך לקרמל, משלבים את השמנת המחוממת.
ממשיכים לחמם תוך כדי עירבוב עד לקבלת מירקם של קרם טופי חלק.
מניחים בצד לקירור קל.
מעבירים סכין מסביב לדפנות ומחלצים את העוגה בקלות מהסיר.
מצפים את העוגה בקרם טופי ומכניסים לקירור.
העוגה טעימה לאחר 24 שעות.
בתאבון 🙂
כנסו לכל מתכוני עוגות הגבינה שלי