עוגת גבינה עם פירורי קראמבל ופירות אדומים – מזמן לא אכלתי ביס כזה טעים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים 

לעמוד האינסטגרם שלי 

 

עוגת גבינה שווה במיוחד –  עם פירורי קראמבל שמרכיבים גם את התחתית למטה – תחתית דקה של בצק נהדר, וגם למעלה מעל העוגה .

מלית גבינה מושלמת וקרמית ומעל פירות אדומים עם תותים,

יחד עם עוד קצת פירורי בצק שנשארו מהתחתית , יוצרים עוגה מהממת

טעימה ממש פשוט בטעם נפלא .

מי שלא אוהב פירות בעוגות גבינה יכול להוריד אותם מהמתכון .

אני חושבת שזה השילוב הכי מושלם לעוגות גבינה !

עכשיו סוף עונת התותים אז שילבתי גם כמה תותים שהיו לי ובנוסף פיזרתי גם חופן של פירות יער .

תבנית 22 קפיצית

לבצק –

150 גר’ חמאה

רבע כוס סוכר

כ-  2 כוסות קמח

שקית וניל

קורט מלח

חלמון

לגבינה –

500 גר’ גבינה לבנה

250 גר’ גבינת ריקוטה

גביע שמנת חמוצה

3/4 כוס עד כוס סוכר (תלוי במתיקות שאתם אוהבים לי הספיק 3/4 כוס )

3 כפות קורנפלור או קמח

4 ביצים

כפית מחית וניל

גרידה מלימון המון

חופן תותים

חופן פירות יער או אוכמניות

אופן ההכנה –

מכינים את הבצק – מערבבים חמאה, מלח  סוכר ואחר כך מוסיפים חלמון ,קמח .

מפוררים עם הידיים לקבלת בצק פירורי , במידה ולא מתפורר תוסיפו עוד קצת קמח.

מוסיפים את הגרידה של הלימון ומערבבים לפירורים.

משטחים בתבנית את הבצק מפזרים את הפירורים ומהדקים מעט.

משאירים כ- חצי כוס פירורים לפזר למעלה .

מכינים לאפייה 175 מעלות של כ- 20 דקות עד שמזהיב .

מוציאים .

תערובת גבינה – טורפים בקערה את כל המרכיבים עד לקבלת תערובת גבינה חלקה.

מעבירים מעל הבצק האפוי.

מפזרים פירות אדומים ואז את פירורי הבצק שנשארו.

מכניסים לאפייה 150 מעלות שעה ורבע או קצת יותר .

העוגה צריכה להיות יציבה לפני שמכבים את התנור.

לאחר קירור טוב במקרר , מחלצים מהתבנית ,מעבירים לצלחת ובוזקים קצת אבקת סוכר.

אני חתכתי לקוביות אפשר לחתוך רגיל .

 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר – רוצים לשתף את המתכון? פשוט תעתיקו את הלינק של המתכון ושתפו !

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments