עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגת גבינה אפויה גבוהה ואוורירית – חלום של עוגה

עוגת גבינה נטו ללא תחתית רק גבינה,

גבוהה ,אוורירית פשוט נהדרת. את העוגה הפכתי לחגיגית  עם שילוב נהדר של קרם ריבת חלב וקישוט בזילוף.

המתכון לעוגה הוא בסיסי וממש  קל להכנה. זמן ההכנה  פחות מעשר דקות.

עוגה ללא גלוטן , לא מתוקה מידי וקלילה ממש בטעמה .

רק צריך לעקוב אחרי ההוראות המדוייקות ותצא לכם עוגה מושלמת.

שידרוג העוגה עם קרם ריבת חלב לא הכרחי אבל מוסיף המון .

עוגה חגיגית ומרשימה.

הסוד לעוגת גבינה מוצלחת הוא –

  • סינון של הגבינה היטב.
  • אפייה בתוך סיר עם דפנות גבוהות שיושב בתוך מים .
  • לעקוב במדוייק על טמפרטורות האפייה

העוגה עצמה היא יחסית לייט -( ללא שידרוג של הציפוי)

ללא גלוטן, ללא תחתית !

במידה ורוצים להכין אותה ללא סוכר משתמשים בתחליף סוכר

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

מה צריך – סיר שוליים גבוהים – סיר ג'חנון קוטר 22

 

המצרכים – 

קילו גבינה 5-9%

200 מ"ל שמנת חמוצה 15%

6 ביצים מופרדות

מקל וניל או תמצית איכותית או 3 שקיות סוכר וניל

כוס סוכר (אפשר תחליף סוכר באותה מידה )

1/4 כוס שמנת מתוקה

4 כפות קורנפלור

מצרכים לציפוי-

השמנת המתוקה שנשארה

כף אינסטנט פודינג וניל

כף גדושה ריבת חלב+ כף גדושה לזילוף

 

אופן ההכנה –

שלב ראשון יום לפני ההכנה – מרפדים מסננת גדולה ב- 3 שכבות של נייר סופג. שמים את המסננת מעל  קערה .

מניחים את הגבינות והשמנת על הנייר להגרת הנוזלים מכסים בעוד 2 שכבות נייר ומכניסים למקרר.

מוציאים את הביצים כשעה לפני ההכנה .

מפרידים ביצים

מקציפים את החלבונים עם הסוכר עד לקבלת קצף רך .

בקערה נוספת טורפים את כל שאר המצרכים – חלמונים,גבינות,שמנת מתוקה,וניל,גרידת לימון וקורנפלור.

משלבים בעדינות את החלבונים המוקצפים לתוך התערובת.מערבבים לקבלת תערובת אחידה.

מרפדים את התבנית בנייר אפייה.

מעבירים את תערובת הגבינה לתבנית.

שמים את התבנית בתוך תבנית גדולה יותר שמלאה במים רותחים.

מכניסים לאפייה 180 דקות כ- 20 דקות.

מנמיכים את הטמפרטורה ל- 160 לעוד 20 דקות.

שוב, מנמיכים ל- 140 ואופים עוד כשעה.

משאירים את העוגה להתקרר בתנור.

לאחר שהעוגה התקררה, מכינים את הציפוי

מקציפים שמנת לקצפת יציבה – משלבים את כף ריבת החלב לתוך השמנת .

מצפים את העוגה

שמים כף גדושה נוספת של ריבת חלב בשקית זילוף.

מניחים את השקית במים רותחים כדי לרכך את ריבת החלב.

מזלפים ומקשטים את העוגה.

שלמות !

אין מילים אחת העוגות הטעימות שהכנתי !

אתם בטוח אוהבים עוגות גבינה …

מאגר ענק של מתכונים לעוגות הגבינה שלי 

 

כל מתכוני שבועות שלי 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של "מתנות קטנות" בלוג אוכל.

מוגנות ע"י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

תגובות

תגובות