
את עוגת הבננות אני מכינה כשאני רואה בננות בשלות בסלסלת הפירות.
למה לזרוק, אם אפשר להכין עוגה נפלאה ב- 5 דקות עבודה.
הבננה נהדרת ובעלת יתרונות בריאותיים רבים.
קצת על בננות-
הבננה קלה לעיכול, מכילה אנרגיה זמינה .
היא עשירה בפיטוסטרולים המאזנים את רמות הכולסטרול בדם ולכן מומלצת במצבי מחלות לב וכלי דם.
כמו כן הבננה עשירה במגנזיום ואשלגן – מינרלים חשובים לאיזון לחץ דם ותפקוד תקין של שרירים,
בניגוד למיתוס – בננה אינה גורמת לעצירות ומומלץ לאכול ממנה באופן קבוע.
יתרונות רבים כל כך וחסרון אחד – חיי מדף קצרים מאוד.
מה עושים מבננה בשלה ? – עוגה 🙂
העוגה יוצאת בטעם נהדר וריח מדהים של בננות ותבלינים .
שילבתי בעוגה -אגוזים וצימוקים,
אפשר לשלב גם תמרים חתוכים, חמוציות או כל פרי יבש אחר,ואפילו חתיכות שוקולד.
המצרכים-
2 ביצים
2 בננות בשלות מעוכות
1/2 כוס סוכר חום
1/4 כוס סילאן
1/4 כוס מיץ תפוזים/מים
1/4 כוס שמן
גרד מתפוז או מלימון
1/2 כפית קינמון
קורט ציפורן
1 כוס קמח שיפון מלא – אפשר גם רגיל
1 כפית אבקת אפייה
1/4 כוס אגוזי מלך שבורים
חופן צימוקים
מעט רוטב מייפל לאחר האפייה
אופן ההכנה-
בקערה לטרוף ביצים עם סוכר , להוסיף שמן, מיץ תפוזים,סילאן, בננות ואת התבלינים.
לערבב קמח עם אבקת אפייה,אגוזים וצימוקים .
לשלב את הקמח לתערובת הרטובה , ולערבב עד לקבלת תערובת אחידה.
להעביר לתבנית מלבנית
להכניס לתנור מחומם מראש 180 מעלות לכ- 40-50 דקות.
לאחר האפייה לצפות ב 3 כפות סירופ מייפל.
בתאבון 🙂
כן אני מאוד אוהבת עוגות פרי ובננה בפרט,
מצרפת לכם עוד מתכון שלי לעוגת בננות