עוגיות קורבייה – סהרוני בצק פריך נמס בפה והכנת סהרונים בשיטה קלה וחדשנית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגיות קורבייה הן עוגיות מבצק פריך נמס בפה בתוספת שקדים .

מכינים אותן בצורת סהרונים.

אז הכנתי בצק פריך נפלא שהתאים לי לסהרונים ולעוד הרבה עוגיות להכנת משלוחי המנות.

את הסהרונים הכנתי בשיטה ממש קלה ואני בטוחה שתוכלו להעזר בה בהכנת העוגיות לפורים.

אפשר להכין סהרונים בשילוב של שקדים טחונים או קוקוס או כל סוג של אגוז שאתם אוהבים.

אפשר לטבול בשוקולד מומס וזו פשוט עוגייה שכיף לאכול אותה ומקשטת יפה את משלוחי המנות.

ממליצה להכין את הבצק בכמות גדולה כדי שיספיק להמון עוגיות ואפילו לאוזני המן.

תכפילו כמויות!

עוגיות פריכות משגעות

המצרכים-

200 גר חמאה/נטורינה לפרווה
4 כוסות קמח 560 גר’

כוס קמח שקדים
3/4 כוס סוכר
חצי כוס שמן
קורט מלח
ביצה
אבקת אפייה
שקית סוכר וניל
1/3 כוס חלב או מים

מעט גרידה מלימון – מוסיף המון

*אפשר להחליף שקדים בקוקוס או אגוזים טחונים או לחלק את הבצק ל- 3 ולהוסיף לכל חלק
1/3 כוס קמח שקדים/קוקוס/אגוזים

אופן ההכנה –

לקערת המיקסר נכניס חמאה/נטורינה קמח וסוכר .

נעבד עד לקבלת פירורים. נוסיף את שאר המרכיבים ונלוש רק עד שמתקבל בצק אחיד.

במידה וחסר נוזלים תוסיפו עוד טיפה.

כדי ליצור סהרונים בקלות אני מחלקת בצק ל-4 חלקים.

מרדדים כל חלק למלבן ברוחב של כ- 10-12 ס”מ .

חותכת לרצועות בעובי ס”מ בערך.

וכל חלק מגלגלת מעט ומעגלת לסהרון.

כך נוצרים סהרונים במהירות ובקלות .

מניחים על גבי נייר בתבנית האפייה .

מכניסים למקרר לקירור של חצי שעה ואז לתנור 170 מעלות כ- 20-30 דקות.

מעט אבקת סוכר וזה מושלם !

 

תלחצו כאן לחוברת מתכונים לפורים 

מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם – מלא סירטונים ומתכונים גם שם

מתנות קטנות האינסטגרם 

וכאן תוכלו גם לראות איך הכנתי את הסהרונים 

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אסתר
8 days ago

שלום. תודה על המתכונים המקסימים.
באיזה גודל ביצה את משתמשת במתכונים שלך?
והאם החמאה במתכון זה צריכה להיות קרה או רכה?
תודה רבה