עוגיות מכונה מרוקאיות פריכות ומלאות בשומשום – אחת העוגיות הכי טעימות שיש.
אני מכינה אותן המון ואוהבת שיש אותן על השיש בקופסת העוגיות.
מעולות לנשנוש עם קפה או תה ובהחלט שוות לאחר הצום של יום כיפור.
ומה עושים כשאין מכונה מיוחדת לעוגיות ?
(והאמת גם לא מתכוונת לקנות כי אין מקום בארונות המטבח …)
מכינים אותן עם חותכן פשוט וזה נראה ממש כמו המקוריות.
הכנתי בצק פריך נהדר והוא ללא ביצים.
בצק מעולה שאפשר להכין ממנו עוד
עוגיות אחרות כמו מגולגלות או עוגיות קוקוס ועוד .
החותכן שהכנתי הוא חותכן פשוט משונן שיש לי בבית כבר שנים.
אם אין אפשר להכין עם חותכן פיצה חלק.
*כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים –
5 כוסות קמח
שקית וחצי אבקת אפייה
חצי כוס סוכר (אפשר יותר למי שאוהב מתוק)
200 גרם חמאה
3/4 כוס מים
חצי כוס שמן
2 שקיות סוכר וניל
רבע כפית מלח
חצי כוס שומשום
*ניתן להוסיף גרידה של לימון/תפוז
וכמו כן זרעי שומר גרוסים או ינסון
אופן ההכנה –
- מתחילים במעבד מזון שמים חמאה סוכר וקמח מעבדים כמה פולסים עד לפירורים .
- משלבים את שאר המרכיבים מלבד השומשום ומעבדים עד שמתקבל בצק אחיד וחלק. משלבים את השומשום בלישה קלה.
- מכניסים למקרר לחצי שעה.
- מחלקים ל- 5 חלקים ומרדדים כל חלק למלבן צר בגודל העוגיות. בעובי של ס”מ וחצי בערך- (קצת יותר עבה מבצק לעוגיות רגילות)
- חותכים לרצועות בעזרת החותכן ומניחים על נייר האפיה.
- מכניסים לתנור 170 מעלות 20-30 דקות עד הזהבה יפה.
- לאחר קירור מאחסנים בקופסה אטומה .
עוגיות מכונה מרוקאיות – נפלאות !
ממש קל להכין
מתנות קטנות האינסטגרם
מאגר ענק של מתכונים לעוגיות
מתכונים לארוחות השבת
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.
אין להוציא ולפרסם מתכונים ותמונות מתוך הבלוג !
היי, האם במקום מים ניתן לשים מיץ תפוזים? זכור לי שיש מיץ בעוגיות האלו . תודה