עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין – בטעמי לוטוס , פררו רושה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

עוגיות מגולגלות מבצק מושלם והוא כולו מקמח כוסמין!

הפעם גם הכנתי בטעמים חדשים ושווים.

לוטוס

פררו רושה – הממתק האהוב עלי !

את העוגיות המגולגלות אני מכינה כל שבוע, תמיד תמצאו אצלי קופסה עם העוגיות האהובות.

בשנים האחרונות, עם טרנד הבריאות של הכוסמין,

אני נוהגת מידי פעם להחליף את הקמח הלבן הרגיל, בקמח כוסמין.

לעוגיות ודברי מאפה מתאים קמח כוסמין לבן. הוא ממש תואם קמח לבן רגיל.

בקמח הכוסמין המלא, אני משתמשת לאפיית לחמים, עוגות שוקולד, ועוגיות בריאות קוואקר.

בואו להכין עוגיות מגולגלות מקמח כוסמין – בצק מושלם !

אוהבים אוכל ומתכונים שווים  ? – כנסו לקבוצה שלי בפייסבוק

 פייסבוק  קבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

המצרכים לבצק – 4-5 רולדות

580 גר’ קמח  כוסמין לבן (4 ורבע כוסות מדידה)

אפשר לשלב חצי קמח רגיל או הכל

3 כפות סוכר

קורט מלח

חצי שקית אבקת אפייה

200 גר’ חמאה

1/2 כוס שמן

כ- 1/2 כוס + מים

כף מיץ לימון

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון

מלית פררו רושה – לכרוכית אחת גדולה

המלית היא סוג של נוטלה בייתית

50 גר’ אגוזי לוז מולבנים

50 גר’ אבקת סוכר

20 גר’ חמאה

כף גדושה קקאו

מעט וניל

2-3 כפות שמנת מתוקה

מעט ביצה (טורפים ביצה ומודדים כרבע כמות)

לפיזור מעל הממרח –

3 ממתקי פררו רושה חתוכים ל- 4

חופן אגוזי לוז שבורים גס

(אם מתעצלים להכין את הממרח אפשר פשוט למרוח בנוטלה רגילה)

אופן הכנת המלית-

  • מניחים במעבד מזון או במטחנה של בלנדר ידני, את האגוזים וטוחנים למחית חלקה עד שהיא נעשית לחה.
  • מוסיפים את אבקת הסוכר,וניל,חמאה,שמנת,ביצה והקקאו.
  • ממשיכים לטחון עד לקבלת מירקם של ממרח.

איך מכינים בצק לעוגיות מגולגלות מקמח כוסמין ?

אופן הכנת הבצק-

  • מניחים את כל המצרכים היבשים בקערה.
  • משלבים קוביות חמאה , שמן וחצי כוס מים.
  • מערבבים היטב אם חסר נוזלים לאיחוד הבצק מוסיפים מעט מים.
  • מכניסים למנוחה במקרר – שעתיים לפחות.
  • מחלקים את הבצק ל- 5
  • מרדדים כל חלק, בין 2 ניירות אפייה למלבן רחב וגדול
  • את הלוטוס מורחים בשכבה יפה ומפזרים מעל שיברי עוגיות לוטוס .
  • מגלגלים לכרוכית
  • מניחים על נייר אפיה – את עוגיות עם מלית הלוטוס, אני פורסת לפני האפייה ומסדרת במרחק אחת מהשניה. ממרח הלוטוס וממרח התמרים אינם “בורחים” מהצדדים לכן אפשר לאפות אותם כעוגייה בפני עצמה- כך העוגיות יוצאות מדוגמות ואפויות היטב.
  • עוגיות הפררו רושה – מורחים את המלית של השוקולד ומעליה מפזרים חופן אגוזי לוז שבורים וממתק פררו רושה, ואז מגלגלים לכרוכית. מניחים בתבנית ואופים ככרוכית שלמה , לאחר האפייה חותכים את העוגיות לפרוסות.
  • עוד מליות שאפשר להכין עם הבצק – ממרח תמרים ואגוזים, פרג ,שקדים,ריבה או מה שאוהבים , רעיונות תוכלו למצוא –  כאן .
  • את העוגיות מכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש 175 מעלות ל- 20-25 דקות.

 

יש לכם אינסטגרם ?

בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !

מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן 

לחצו כאן לקבלת מבחר ענק של מתכוני עוגיות 

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments