עוגיות האגוזים של סבתא אידה – מתכון מהרשת.
אם אתם אוהבים לאפות ועדיין לא הכרתם אותו , אתם חייבים להכיר !
כבר הרבה שנים שאני נתקלת ברשת במתכון לעוגיות האגוזים של סבתא אידה.
המתכון נכתב על המצבה של סבתא אידה שהייתה אופה מטעמים למשפחתה וכך בני המשפחה רצו להנציח אותה. העוגיות האלה היו המומחיות שלה.
וכך כותב בנה –
“אמא הייתה מאוד מיוחדת. היה לה חוש הומור נפלא, תפיסת עולם ערכית, שנבעה מניסיון החיים העשיר ומהיושר שלה. היא לא פחדה להגיד כל מה שהיא חושבת באמת, הייתה אישה מדהימה.
אידה קליינמן נולדה ברומניה והייתה עקרת בית, היא בישלה ואפתה לפי האינטואיציה. זמן קצר לפני שמצבה הבריאותי של אמו הדרדר, החליט יוסי קליינמן לתעד את המתכון לעוגיות שעליהן גדל. הוא נכנס עם אימו למטבח, מדד את הכמויות של כל המרכיבים והכין מתכון לכל המשפחה.
כאן תוכלו לקרוא את הכתבה המלאה שהתפרסמה בזמנו
תמונה מהרשת
בעיני זה ממש נפלא ! אין דבר יותר יפה מזה להנציח ולזכור את הסבתא בזכות כישורי
האפייה שלה וכך לזכור אותה.
אני כבר הכנתי את העוגיות האלה מספר פעמים.
כרוכיות מאוד דומות לכרוכיות המטבח הרומני שיש לי כאן בבלוג.
המתכון מובא כאן עם ממש מעט שינויים שלי ,
עוגיות מופלאות רוצו להכין!
עוגיות האגוזים של סבתא אידה – ותודה למשפחה שלה,שחשבה על רעיון כזה מקורי, וכך זכינו גם אנחנו להנות ממנו
מתכון עוגיות האגוזים של סבתא אידה
הבצק-
200 גר’ חמאה
חלמון
גביע של שמנת חמוצה
350 גרם קמח תופח (אפשר קמח רגיל עם שקית אבקת אפייה – אני שמתי 400 גר’ קמח)
(תוספות שאפשר להוסיף לבצק – קורט מלח,גרידה של לימון, וניל)
המלית:-
300 גרם קונפיטורה תות (כדי שהריבה לא “תברח” מהצדדים ,מערבבים עם כף קורנפלור)
150 גרם אגוזי פקאן טחונים+סוכר וניל+כפית קינמון,
רחת לוקום חתוכה למלבנים דקים.
אופן ההכנה –
במעבד מזון מניחים חמאה, שמנת וחלמון – מעבדים מעט ומשלבים את הקמח.
מערבבים עד לקבלת בצק אחיד . מניחים את הבצק לקירור במקרר של כשעה.
מחלקים את הבצק ל- 4 חלקים .
מרדדים כל חלק למלבן גדול ודק.
מורחים שכבה של קונפיטורת תות.
מפזרים את תערובת אגוזי הפקאן.
מניחים רצועות של רחת לוקום בקצה הבצק לכל האורך.
ומגלגלים לכרוכית.
מניחים על נייר אפייה ומכניסים לאפייה בתנור שחומם מראש על 175 מעלות חצי שעה אפייה.
לאחר שהעוגיות יוצאות מהתנור אפשר לפרוס אותן לפרוסות יפות.
מפדרים באבקת סוכר ומגישים
תכינו אותן הן נפלאות
עוגיות האגוזים של סבתא אידה
- עונת התותים עכשיו בשיאה ואני ממליצה להכין קונפיטורת תות בייתית- על קילו תותים אני שמה כ 3-2 כוסות סוכר בישול על אש נמוכה כשעה – תוך כדי ערבוב והשגחה מידי פעם!
ואם משתמשים בקונפיטורה בייתית להכנת העוגיות, מערבבים כוס ריבה עם כפית קורנפלור כדי שהריבה לא “תברח” באפייה!
כל מתכוני העוגיות המגולגלות שלי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
בואו להיות איתי כאן באינסטגרם מתכונים ישירות מהמטבח !!!
ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !