עוגיות בוטנים – מתכון לגליליות בוטנים פריכות מטריפות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

עוגיות בוטנים פריכות מטריפות

בצק פריך שעוטף מלית בוטנים טעימה ומתובלת בנגיעות תפוז וקינמון.

את העוגיות הכנתי גם מבצק פרווה וגם מבצק חלבי.

הן יוצאות טעימות בשני המקרים. עוגיות מעולות לפינוק סופשבוע

הבצק הראשון בצק פרווה שמכינים ממש בקלי קלות

בצק פרווה על בסיס שמן ללא מרגרינה!

מעולה להכנת כרוכיות ומשתלב מצויין עם מלית הבוטנים.

חשוב לרדד את הבצק דק ככל האפשר !

אפשר להכין אותו בכל כמות שתרצו היחס בין הקמח לשמן ולמים הוא אותו יחס,

משתמשים באותה כוס מדידה – על כל כוס מדידה של קמח תופח – מוסיפים 1/4 כוס מים רותחים ורבע כוס שמן – זה הבצק ממש קל.

את העוגיות הכנתי בצורת גליליות ממולאות וגם ככרוכיות .

   

הכנת עוגיות בוטנים פריכות ושוות –

מצרכים לבצק פרווה-

2 כוסות קמח תופח (אפשר קמח רגיל + כפית אבקת אפייה)

1/2 כוס שמן

1/2 כוס מים רותחים

קורט מלח

2 כפות סוכר

אופן הכנת הבצק –

מניחים שמן,סוכר ,מלח ומים רותחים בקערה, טורפים היטב ומשלבים את הקמח .

מערבבים עד לקבלת בצק אחיד וחלק. מניחים בצד למנוחה לרבע שעה עטוף בניילון.

הבצק מוכן לעבודה

 

המצרכים למלית-

150 גר' בוטנים (אפשר להחליף לכל סוג אגוז שאוהבים )

150 גר' סוכר או אבקת סוכר

שקית סוכר וניל

כפית קינמון

גרידה מתפוז

קורט ציפורן

כף שמן

חלבון ביצה

אופן הכנת המלית –

טורפים את החלבון עם הסוכר ומוסיפים את שאר המרכיבים , מערבבים לתערובת אחידה.

בצק פריך חלבי –

200 ג"ר חמאה רכה

1/4 כוס שמן

1/4 כוס חלב

3 כוסות קמח (420 גר')

1 כפית אבקת אפייה

קורט מלח

3 כפות סוכר

אופן ההכנה של הבצק –

טורפים חמאה עם סוכר ומלח. משלבים את שאר המרכיבים הרטובים.

מערבבים היטב ומוסיפים את הקמח. לשים את התערובת עד לקבלת בצק אחיד .

עוטפים ומכניסים למקרר לקירור של שעתיים לפחות.

הכנת העוגיות –

מחלקים את הבצק ל 2-3 חלקים.

מרדדים את הבצק דק מאוד.

מניחים בקצה מהמלית ומגלגלים מעט מעל המלית עד ליצירת גליל .

 

 

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום חמישי, 15 באוגוסט 2019

 

מניחים בתבנית . את העוגיות נחתוך לצורת גלילים לאחר האפיה.

מכניסים לאפייה של כ- 20 דקות 175 מעלות.

אפשר להכין את העוגיות גם בצורת עוגיות מגולגלות -כרוכיות – פשוט מורחים את המלית על כל המלבן ומגלגלים לכרוכית.

עוגיות בוטנים – מתכון לגליליות בוטנים פריכות מטריפות – תכינו הן ממש שוות !

 

 

מבחר ענק של מתכוני פרווה 

מאגר כל מתכוני העוגיות שלי 

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

 

 

 

 

תגובות

תגובות