עוגיות אלפחורס מטריפות ואהובות שהן ללא גלוטן וכשרות לפסח !
בצק פריך משגע רב תכליתי- מתכון מנצח !
מהבצק הכנתי גם עוגיות במלית של ריבה ושוקולד
וגם עוגיות מעמול תמרים ואגוזים שוות.
איך מכינים עוגיות אלפחורס כשרות לפסח ? – ללא גלוטן בצק
פריך מושלם !
ממליצה להכפיל כמות !
מתכון מושלם לאלפחורס קלאסיות עם קמח – כאן
בצק פריך ללא גלוטן
המצרכים –
100 גר’ חמאה
4 כפות אבקת סוכר
ביצה לארג’
קורט מלח
180 גר’ קמח תפוחי אדמה (כוס ורבע)
50 גר’ קמח שקדים (1/2 כוס)
30 גר’ קורנפלור (1/3 כוס)
כפית אבקת אפייה
תוספות שאפשר לשלב – גרידה מלימון ו- וניל
אפשר להכין במיקסר או ידנית
אופן הכנת בצק פריך ללא גלוטן – כשר לפסח –
חמאה +סוכר+קמחים לערבב לתערובת פירורית.
להוסיף שאר המרכיבים ולערבב לבצק אחיד וחלק.
מכניסים למקרר לכמה שעות – שעתיים לפחות.
על נייר אפייה מקומח בקורנפלור מרדדים את הבצק לעובי חצי ס”מ .
מניחים בתבנית על נייר אפייה .
מכניסים לאפייה של כ- 12-15 דקות.
עד הזהבה קלה של העוגיות
לאחר שהעוגיות התקררו מורחים בריבת חלב ומצפים את הצדדים בקוקוס.
חלק מהעוגיות הכנתי גם במלית של ריבה ושוקולד יוצא מושלם !
מבחר ענק של מתכוני הפסח שלי
מתכונים ללא גלוטן
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי ”
התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
אינסטגרם שלי כאן – מתנות קטנות האינסטגרם
צריך לחמם את החמאה?
כשכינים במיקסר או במעבד אין צורך לחמם חמאה , שימי חמאה קרה