עגבניות מוחמצות – פרוביוטיקה טבעית

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

הכנת חמוצים בבית היא קלה ואתם חייבים להכין.

העיקרון היחיד שמנחה את ההחמצות – להכין רק עם מלח

וכמובן תוכלו להוסיף תבלינים עמו עלים ירוקים או שום או פלפל חריף

אבל בשום אופן אין להשתמש בחומץ שהורס את החיידקים הטובים שנוצרים בתהליך התסיסה !

עוד דבר הכי חשוב להצלחה –

מעקרים את צנצנות זכוכית על ידי שטיפה במים רותחים וייבוש בתנור שחומם מראש ל-100 מעלות למשך 10 דקות.

עגבניות מוחמצות במלח – זה מעדן ואני חושבת שהוא מגיע מהמטבח הרומני – כי ידוע שרומנים מחמיצים כל דבר.

(גם אבטיח…)

 

העגבניות – בוחרים את אלו הירוקות או מעט אדומות וקשות.

הן יוצאות קריספיות, חמצמצות-מתוקות, ומלאות בטעמים עזים .

עגבניות מוחמצות הן תוספת נהדרת לכל ארוחה, 

 מעבר לטעמן המופלא, הן גם דרך מצוינת לשמר את טעם הקיץ של העגבניות הטריות לאורך זמן, ובונוס נוסף:

הן מהוות מקור נהדר לפרוביוטיקה טבעית, התורמת לבריאות מערכת העיכול.

 

המצרכים – 

כחצי קילו עגבניות טריות קשות  עדיף קצת ירוקות

מלח גס

מים תוספות

שמיר ושיני שום

אופן ההכנה –

ראשית מעקרים את הצנצנות

אני מעדיפה להכין בצנצנות לא גדולות .

שוטפים היטב את העגבניות.

אם משתמשים בעגבניות גדולות יותר, חותכים אותן לרבעים או חצאים.

מערבבים בקערה גדולה מים – על כל כוס מים לשים כפית מלח גס .

לערבב ולהמיס את המלח.- זה הנוזל לתסיסה.

מילוי הצנצנות-

מניחים בתחתית כל צנצנת מעט שום, וענפי שמיר.

מסדרים את העגבניות בצפיפות עד סוף הצנצנת.

יוצקים את נוזל ההחמצה שהכנו מראש -(המים עם המלח)

סוגרים את הצנצנות היטב ומניחים על השיש .

זה לוקח בערך 3-5 ימים והעגבניות מוכנות – תלוי במזג האויר שבחוץ במידה וחם מאוד הן מוכנות יותר מהר.

 

  • עגבניות חמוצות: לא רק טעים, גם בריא – מקור טבעי לפרוביוטיקה
  • פרוביוטיקה בביס: מתכון לעגבניות מוחמצות שיעשו לכם טוב בבטן
  • עגבניות מוחמצות: המנה שתשדרג את הארוחה ותחזק את מערכת העיכול
Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אןרי
28 days ago

היי, תודה על מתכונים מעולים. באשר לעגבניות הכבושות, האם ניתן להכין עם עגבניות תמר אדומות בינוניות וקשות?