
כרובית היא ירק שאני ומשפחתי מאוד אוהבים .
יש כאן בבלוג כמה מתכונים בשילוב כרובית.
הכרובית כעת בשיא העונה, טרייה ומזמינה לעשות איתה קסמים.
הכנתי סלט שאפשר לאכול אותו חם או קר, שהמרכיבים שלו הם ירקות צלויים בתנור.
לאחר הצלייה כל ירק מקבל את הארומה שלו בצורה מרוכזת יותר והתוצאה,
סלט עשיר בטעמים מופלאים.
ממש פשוט להכנה עם מצרכים הכי זמינים שיש במקרר.
לסלט משפחתי-
כרובית קטנה מופרדת לפרחים
תפוח אדמה גדול אפוי
פלפל אדום
בצל סגול
שמן זית
מלח, פלפל
לרוטב-
כף גדושה מיונז, ( טבעונים יכולים להחליף לטחינה)
כף חרדל
חופן נדיב של שמיר קצוץ
שן שום קטנה כתושה
כפית מיץ לימון
כף מים
מתחילים בצלייה של הירקות בתנור-
מניחים על נייר אפייה משומן בשמן זית- את פרחי הכרובית, פלפל, ופרוסות בצל סגול
מפזרים מעט מלח ומזלפים שמן זית מעל.
מכניסים לתנור לצלייה של כעשרים דקות.
את תפוח האדמה האפוי , חותכים לקוביות.את הפלפל האפוי פורסים דק.
מניחים את כל הירקות הצלויים כולל תפוח האדמה בקערה.
מערבבים את חומרי הרוטב יחדיו.
משלבים לירקות ומערבבים היטב .
אפשר להגיש כסלט חם או כסלט קר .
טעים !
בתאבון !
כנסו לכל מתכוני הסלטים שלי
אהבתם ? הכנתם?
ממש אשמח אם תשאירו פה למטה תגובה 🙂
המתכון פורסם בעיתון לאשה במדור -“שלושה בסיר אחד”