סלט חצילים וירקות שרופים, סוג של ז’עלוק או משוויה
את הסלט הזה אני מכינה כשנשארים לי במקרר ירקות שנראים קצת “עייפים” ומה שנותר זה לשרוף אותם לסלט משגע וטעים.
ממש קל להכנה כל העבודה זה לשרוף את הירקות או על מנגל או בתנור, ואז לקצוץ הכל עם סכין חדה.
מעט מלח,שמן זית ולימון ויש לכם סלט נהדר במקרר שנותן טעם לכל ארוחה !
איך לבחור חציל שיהיה מעולה ?
טיפ ידוע לבחירת חצילים – לבחור חצילים לא גדולים מידי ,
קלים במשקל והגבעול ירוק שמראה על טריות החציל.
המצרכים –
2 חצילים בינוניים
2 פלפלים אדומים
פלפל ירוק בהיר
פלפל חריף (לפי טעם- עכשיו מאודד חריפים בקיץ)
4-5 שיני שום
בצל קטן
2 עגבניות אדומות
חופן נדיב פטרוזיליה קצוצה
מלח
מעט שמן זית
מעט מיץ לימון או חומץ
אם רוצים שידרוג- מגישים עם חופן צנוברים קלויים מעל
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
איך מכינים סלט חצילים עם ירקות שרופים ?
אופן ההכנה –
- שורפים את הירקות על מנגל עדיף ואם אין אז בגריל של התנור.
- לאחר שהירקות התקררו , קולפים אותם וקוצצים בסכין חדה
- מעבירים לקערה את הירקות הקצוצים משלבים פטרוזיליה ומתבלים.
משדרגים את הסלט עם חופן צנוברים קלויים