עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
סלט חצילים אסייאתי / תאילנדי
חצילים מטוגנים בטמפורה ברוטב אסייאתי מעולה.
קל ופשוט להכנה .
סלט לכל אוהבי החצילים – כאן סלטים עם חצילים
הודות לטיגון החציל בציפוי הטמפורה הוא יוצא ממש נימוח וטעים
וכמו כן , הציפוי בטמפורה מונע ספיגת שמן לחציל.
מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק – לקראת ראש השנה תהיה שם חגיגה !
מה צריך להכנת – סלט חצילים אסייאתי בסגנון תאילנדי
המצרכים –
חציל אחד גדול חתוך לקוביות
פלפל צ’ילי אדום חריף (לפי טעם)
4-5 שיני שום כתושות
3 כפות דבש/סילאן
3 כפות רוטב סויה
1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק
2 כפות חומץ יין לבן /חומץ אורז/חומץ/מיץ לימון
כרבע כוס מים
לטמפורה-
חצי כוס קמח
רבע כוס קמח תפוחי אדמה/ קורנפלור
חצי כפית סודה לשתיה
כ – חצי כוס מי סודה
מעט מלח, פלפל שחור
אופן ההכנה-
- מערבבים את כל חומרי הטמפורה לתערובת אחידה שתראה – כמו טחינה מאוד סמיכה.
- מוסיפים את החצילים לתערובת הטמפורה.
- מחממים שמן לטיגון עמוק .
- מטגנים את קוביות החצילים להזהבה יפה.
- מוציאים לנייר סופג.
מכינים את הרוטב-
- במחבת רחבה מחממים 2-3 כפות שמן עם פרוסות הצ’ילי.
- מוסיפים את השום הכתוש ואז את שאר המרכיבים ,
- מערבבים היטב ונותנים בישול של עוד 2 דקות.
- משלבים לתוך המחבת את החצילים.
- מטגנים עוד כדקה שהרוטב יכסה את החצילים ומורידים מהאש.
- מעבירים לכלי הגשה – מקשטים בעירית קצוצה/בצל ירוק , פטרוזיליה/כוסברה.
סלט חצילים אסייאתי – נפלא לכל אוהבי החצילים !
מבחר ענק של מתכונים עם חצילים
מבחר ענק של מתכונים לראש השנה
מתכוני הסלטים שלי
טבעוני
הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם bake_cook_food
וגם בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
וגם מוזמנים ל – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני
חזרה לדף הראשי !
Subscribe
Login
0 Comments