סלט חצילים אסייתי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

סלט חצילים  אסייאתי / תאילנדי

חצילים מטוגנים בטמפורה ברוטב אסייאתי מעולה.

קל ופשוט להכנה .

סלט לכל אוהבי החצילים –  כאן סלטים עם חצילים 

הודות לטיגון החציל בציפוי הטמפורה הוא יוצא ממש נימוח וטעים

וכמו כן , הציפוי בטמפורה מונע ספיגת שמן לחציל.

מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק – לקראת ראש השנה תהיה שם חגיגה !

 

מה צריך להכנת – סלט חצילים אסייאתי בסגנון תאילנדי

המצרכים –

חציל אחד גדול חתוך לקוביות

פלפל צ’ילי אדום חריף (לפי טעם)

4-5 שיני שום כתושות

3 כפות דבש/סילאן

3 כפות רוטב סויה

1/4 כוס רוטב צ’ילי מתוק

2 כפות חומץ יין לבן /חומץ אורז/חומץ/מיץ לימון

כרבע כוס מים

לטמפורה-

חצי כוס קמח

רבע כוס קמח תפוחי אדמה/ קורנפלור

חצי כפית סודה לשתיה

כ – חצי כוס מי סודה

מעט מלח, פלפל שחור

אופן ההכנה-

  • מערבבים את כל חומרי הטמפורה לתערובת אחידה שתראה – כמו טחינה מאוד סמיכה.
  • מוסיפים את החצילים לתערובת הטמפורה.
  • מחממים שמן לטיגון עמוק .
  • מטגנים את קוביות החצילים להזהבה יפה.
  • מוציאים לנייר סופג.

מכינים את הרוטב-

  • במחבת רחבה מחממים 2-3 כפות שמן עם פרוסות הצ’ילי.
  • מוסיפים את השום הכתוש ואז את שאר המרכיבים ,
  • מערבבים היטב ונותנים בישול של עוד 2 דקות.
  • משלבים לתוך המחבת את החצילים.
  • מטגנים עוד כדקה שהרוטב יכסה את החצילים ומורידים מהאש.
  • מעבירים לכלי הגשה – מקשטים בעירית קצוצה/בצל ירוק , פטרוזיליה/כוסברה.

סלט חצילים אסייאתי – נפלא לכל אוהבי החצילים !

מבחר ענק של מתכונים עם חצילים 

מבחר ענק של מתכונים לראש השנה 

מתכוני הסלטים שלי 

 

טבעוני

 

הכנתם את המתכון? לא לשכוח לצלם ולשתף אותי בתמונות  שלכם! מתייגים אותי באינסטגרם  bake_cook_food

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments