
סלט עונתי וטעים המכיל מרכיבים טובים ובריאים .
ארוחה צמחונית מאוזנת וטעימה
שילוב של בורגול עם ירקות כמו כרובית ,דלורית ועשבי תיבול
תענוג של מנה
קלה וטעימה עם מרכיבים עונתיים שיש עכשיו בשוק
בשיא הטריות
המצרכים –
1/2 כוס בורגול רגיל אפשר גם קינואה
חצי בצל אדום קצוץ
רבע צרור פטרוזיליה קצוצה או שמיר
חופן עלי אורגנו טריים (אם אין תשתמשו ברבע כפית יבש)
גרידה מלימון
מיץ לימון טרי 2-3 כפות
מלח
פלפל שחור
פרחי כרובית קטנה
כרבע דלורית חתוכה לקוביות או גזר
רבע כוס טחינה מוכנה
אופן ההכנה –
נכין טחינה עם מיץ לימון ,מלח ואפשר גם שום.
את פרחי הכרובית נכניס לסיר עם מים רותחים ל- 5 דקות בישול.
נסנן היטב.
נעביר לתבנית על גבי נייר אפייה משומן.
נוסיף בצד גם את קוביות הדלורית או גזר .
מזלף מעט שמן זית ומלח גס.
נכניס לאפייה בתנור 189 מעלות כ20 דקות או עד שהירקות מתרככים.
נקרר.
עכשיו אפשר להרכיב את הסלט –
בקערה נשים את כל המרכיבים.
נערבב עם הטחינה ונגיש.
סלט מופלא טעים מרענן וחדיש