![](https://matanot-ktanot.co.il/wp-content/uploads/2021/12/IMG_4477-scaled.jpg)
סופשבוע האחרון הכנתי סיר מופלא שהוא בין מרק לתבשיל .
עם בשר בבישול ארוך , המון מנגולד וירוקים ,שעועית ותפוחי אדמה.
ארוחה שלמה בסיר מנחם אחד.
אצל סבתא שלי קראו לתבשיל הזה טבחה בלחדרה – תבשיל מהמטבח הטריפוליטאי.
תבשיל שעועית עם המון ירוקים .
תכינו לחם טרי ליד או חלה ואפשר גם קוסקוס ואתם פשוט מסודרים על ארוחה נפלאה לכל המשפחה.
לפני שנתחיל – בואו לקהילה שלי ותעקבו אחרי גם באינסטגרם
מתנות קטנות האינסטגרם
המצרכים-
קילו או יותר (תלוי במספר הסועדים) בשר לבישול ארוך – שריר, אוסובוקו,צלי
חתוך לקוביות
4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות
כוס שעועית מושרית
חבילה גדולה של מנגולד (מהשוק )
(או 2 חבילות של סופר)
4 ענפי סלרי כרפס פרוסים כולל העלים
2 בצלים קצוצים
חתיכה של כרשה קצוצה דק
4 שיני שום כתושות
אפשר להוסיף עוד חופנים ירוקים קצוצים
פטרוזיליה,כוסברה,שמיר
חצי כפית כורכום
מעט אגוז מוסקט מגורר
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה –
- את התבשיל הכנתי ב 2 סירים.
- בסיר לחץ בישלתי את הבשר עם השעועית
- מטגנים בצל קצוץ עם קוביות הבשר. מוסיפים שעועית ומים , מלח ופלפל שחור.
- סוגרים את הסיר ומבשלים כ- 40 דקות. נותנים לסיר להתקרר מעט לפני שפותחים.
- במקביל מכינים בסיר השני –
- מטגנים בצל עם כרשה ואחר כך מוסיפים את הירוקים קצוצים דק. מוסיפים גם את השום וממשיכים לטגן כמה דקות לערבב כל הזמן עד שהירוקים מטוגנים היטב.
- מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ותבלינים .
- פותחים את סיר הלחץ ומעבירים את התוכן עם הנוזלים לסיר עם המנגולד .
- ממשיכים בבישול של עוד כשעה.
- מדד הנוזלים בסיר צריך להיות בין מרק לתבשיל – זה תלוי בכם – אם תרצו מרק תוסיפו בתחילת התבשיל קצת מים.
- בודקים את התיבול בזמן הבישול בעיקר של המלח.
- במידה ואין סיר לחץ מבשלים את התבשיל עד שהבשר מתרכך
תכינו לשבת תבשיל מופלא ומלא בטעמים!