סיר מופלא לשבת חורפית – מרק בשר שעועית ומנגולד

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

סופשבוע האחרון הכנתי סיר מופלא שהוא בין מרק לתבשיל .

עם בשר בבישול ארוך , המון מנגולד וירוקים ,שעועית ותפוחי אדמה.

ארוחה שלמה בסיר מנחם אחד.

אצל סבתא שלי קראו לתבשיל הזה טבחה בלחדרה – תבשיל מהמטבח הטריפוליטאי.

תבשיל שעועית עם המון ירוקים .

תכינו לחם טרי ליד או חלה ואפשר גם קוסקוס ואתם פשוט מסודרים על ארוחה נפלאה לכל המשפחה.

לפני שנתחיל – בואו לקהילה שלי ותעקבו אחרי גם באינסטגרם

 מתנות קטנות האינסטגרם 

 

המצרכים-

קילו או יותר (תלוי במספר הסועדים) בשר לבישול ארוך – שריר, אוסובוקו,צלי

חתוך לקוביות

4 תפוחי אדמה חתוכים לקוביות גדולות

כוס שעועית מושרית

חבילה גדולה של מנגולד (מהשוק )

(או 2 חבילות של סופר)

4 ענפי סלרי כרפס פרוסים כולל העלים

2 בצלים קצוצים

חתיכה של כרשה קצוצה דק

4 שיני שום כתושות

אפשר להוסיף עוד חופנים ירוקים קצוצים

פטרוזיליה,כוסברה,שמיר

חצי כפית כורכום

מעט אגוז מוסקט מגורר

מלח

פלפל שחור

אופן ההכנה –

  • את התבשיל הכנתי ב 2 סירים.
  • בסיר לחץ בישלתי את הבשר  עם השעועית
  • מטגנים בצל קצוץ עם קוביות הבשר. מוסיפים שעועית ומים , מלח ופלפל שחור.
  • סוגרים את הסיר ומבשלים כ- 40 דקות. נותנים לסיר להתקרר מעט לפני שפותחים.
  • במקביל מכינים בסיר השני –
  • מטגנים בצל עם כרשה ואחר כך מוסיפים את הירוקים קצוצים דק. מוסיפים גם את השום וממשיכים לטגן כמה דקות לערבב כל הזמן עד שהירוקים מטוגנים היטב.
  • מוסיפים לסיר את תפוחי האדמה ותבלינים .
  • פותחים את סיר הלחץ ומעבירים את התוכן עם הנוזלים לסיר עם המנגולד .
  • ממשיכים בבישול של עוד כשעה.
  • מדד הנוזלים בסיר צריך להיות בין מרק לתבשיל – זה תלוי בכם – אם תרצו מרק תוסיפו בתחילת התבשיל קצת מים.
  • בודקים את התיבול בזמן הבישול בעיקר של המלח.
  • במידה ואין סיר לחץ מבשלים את התבשיל עד שהבשר מתרכך

תכינו לשבת תבשיל מופלא ומלא בטעמים!

 

סיר מופלא לשבת חורפית – מרק בשר שעועית ומנגולד

מבחר ענק של מתכונים והצעות לארוחות השבת 

לוחצים כאן ומגלגלים 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

תגובות

תגובות