סופריטו קציצות עוף עם כרובית בטמפורה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

סיר מופלא וטעים לארוחה משפחתית מפנקת.

סופריטו של קציצות עוף בשילוב פרחי כרובית עטופים בטמפורה , מעדן של ממש !

איך מכינים כזה סיר מהמם ?

מתכון לסופריטו קציצות עוף עם כרובית בטמפורה

 

לפני שמתחילים חשוב מאוד  – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow

 

המצרכים – 

לתערובת הקציצות –

500-600 גר חזה עוף טחון

בצל

שן שום

פרוסת לחם רטובה  סחוטה

מלח , פלפל שחור

כף פירורי לחם או קמח

חופן שמיר או ירק אחר לבחירתכם

ביצה

תוספות לסיר

פרחי כרובית קטנה

תפוח אדמה פרוס גס

גזר פרוס

בצל גדול פרוס

2 כפות סילאן

כף רכז רימונים

מלח פלפל שחור

לטמפורה של הכרובית

רבע כוס קמח עם קורט סודה לשתייה

רבע כוס קורנפלור

רבע כוס מים ,מעט מלח ופלפל

 

אופן ההכנה

מתחילים בהכנת תערובת העוף . מניחים בקערה עוף וביצה.

טוחנים במעבד מזון בצל ,שום,לחם ושמיר

מעבירים לתערובת הבשר שבקערה מתבלים ומערבבים לתערובת אחידה , מניחים בצד לספיגת הטעמים.

מכינים את הכרוביות

מערבבים את מצרכי הטמפורה קמח ,קורנפלור מים ותבלינים. מעבירים את פרחי הכרובית לתוך הקערה ומערבבים היטב כל שהכרוביות יצופו מכל הצדדים.

מחממים שמן במחבת נונסטיק

מטגנים את הכרוביות היטב עד להזהבה יפה .

מוציאים ומניחים על נייר סופג.

מטגנים גם את פרוסות תפוח האדמה להשחמה. מוציאים על נייר סופג.

ממשיכים באותה מחבת ומטגנים את הקציצות טיגון קל.

מכינים את הרוטב בסיר .

מטגנים בצל גדול פרוס עד שהוא מזהיב יפה ,משלבים את הסילאן ורכז הרימונים וממשיכים לקרמל עוד 2 דקות. מוסיפים גזר פרוס גס ואחר כך ככוס מים.

מניחים את הקציצות, הכרוביות ותפוחי האדמה בסיר.

לאחר שהתבשיל רותח מעבירים לאש נמוכה מכוסה לבישול של כ- 30 עד 40 דקות

קצת לפני סיום הבישול מפזרים עוד חופן של שמיר קצוץ .


מה אגיד לכם, זה פשוט יוצא מעדן ,

הכרובית ביחד עם הקציצות והרוטב מעל אורז לבן ארוחת מלכים  !

סופריטו קציצות עוף עם כרובית בטמפורה – תכינו זה נפלא 

אוהבים קציצות ?

לחצו כאן –  כל מתכוני הקציצות שלי 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי " 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 מתנות קטנות האינסטגרם 

נכנסים ועושים Follow לעמוד !

 

* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים  והתמונות המצולמות באתר,

הן קניינה הבלעדי של "מתנות קטנות" בלוג אוכל.

מוגנות ע"י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.

תגובות

תגובות