סופגניות קלאסיות – הצלחה מובטחת

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

סופגניות קלאסיות מעולות – כי אין כמו סופגניה טובה שמכינים בבית.

יש לי כאן בבלוג המון מתכונים לסופגניות מסוגים שונים .

בדרך כלל מכינה אותן חלביות .

במוצ”ש הוזמנתי להדלקת נרות במשפחה והדרישה הייתה להכין

סופגניות פרווה ללא מוצרי חלב

כדי שיתאימו גם לנמנעים ממוצרי חלב.

החלפתי חמאה בנטורינה וחלב במים.

יצאו גם סופגניות וגם דונאטס מושלמים – רכים וטעימים.

אז אם אתם רוצים להכין את הסופגנייה שלכם פרווה ללא מוצרי חלב

תכינו את המתכון הבא- רך ואוורירי ממש כמו ענננים

כל הטיפים להכנת סופגניות – הצלחה מובטחת !

*כוס מדידה אוניברסלית

איך מכינים סופגניות פרווה ללא מוצרי חלב ?

סופגניות קלאסיות פרווה – הצלחה מובטחת !

המצרכים- 

קילו קמח

2 כפות שמרים יבשים או 50 גר’ טריים

כף שטוחה מלח

3/4 כוס סוכר

שקית סוכר וניל

גרידה מלימון או תפוז (לא חובה אבל מוסיף טעם)

120 גר’ נטורינה מומסת

2 ביצים

2 חלמונים

כ- 2 כוסות מים

כף ברנדי או קוניאק

אופן ההכנה –

  • לקערת המיקסר מנפים את הקמח .
  • מוסיפים את השמרים והסוכר ומטמיעים היטב בקמח
  • מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הנטורינה המומסת .
  • מתחילים בלישה איטית 2-3 דקות עד שהבצק מתאחד לגוש אחד ואז משלבים את הנטורינה.
  • ממשיכים בלישה איטית כ- 8-10 דקות. במהלך הלישה אם רואים שחסר נוזלים מוסיפים עוד טיפה מים.
  • הבצק צריך לצאת רך גמיש .
  • מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון להתפחה במקום חמים שעה .
  • לאחר שעה  מורידים את הנפח מכסים שוב ונותנים עוד חצי שעה מנוחה.
  • מרדדים את הבצק וקורצים עיגולי בצק לגודל הרצוי  ממליצה לשקול 50 גר’ לסופגניות מיני 70 גר’ לבינוניות .
  • אני מכינה גם דונאטס – סופגניה עם חור – הן יוצאות הכי טעימות !
  • מניחים על גבי נייר אפייה חתוך לקוביות. (את הסופגניות מכניסים לטיגון עם הנייר ואחר כך שולפים אותו מהשמן).
  • מכסים במגבת ומתפיחים לפחות 40 דקות במקום חמים
  • מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר -כשהשמן מגיע וטמפרטורה 165 מכניסים חתיכה של גזר לשמן – עוזר לווסת את החום.
  • את הסופגניות מכניסים תחילה לטיגון עם הצד העליון שתפח . כדי לשמור על טמפרטורה מנמיכים מידי פעם את האש לשמור על וויסות החום שלא יהיה חם מידי, כי אז הסופגניות לא יתבשלו מבפנים. ( 170-165 מעלות )
  • רק לאחר שהסופגניות התקררו לגמרי אפשר לקשט אותם בכל מה שאוהבים.
  • ריבה אדומה עם אבקת סוכר
  • ממיסים שוקולד עם מעט נטורינה (100 גר’ שוקולד מריר 30 גר’ נטורינה )
  • ערבוב של אבקת סוכר עם מעט מים או מיץ לימון וקישוט של קוקוס
  • מעל השוקולד חלבה סוכריות וכו’.

תוכלו לגלוש כאן לכל מתכוני חנוכה

חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

בואו להיות איתי כאן  באינסטגרם מתכונים ישירות מהמטבח !!!

 בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments