עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
יש לי כאן בבלוג המון מתכונים לסופגניות מסוגים שונים .
בדרך כלל מכינה אותן חלביות .
במוצ”ש הוזמנתי להדלקת נרות במשפחה והדרישה הייתה להכין
סופגניות פרווה ללא מוצרי חלב
כדי שיתאימו גם לנמנעים ממוצרי חלב.
החלפתי חמאה בנטורינה וחלב במים.
יצאו גם סופגניות וגם דונאטס מושלמים – רכים וטעימים.
אז אם אתם רוצים להכין את הסופגנייה שלכם פרווה ללא מוצרי חלב
תכינו את המתכון הבא- רך ואוורירי ממש כמו ענננים
כל הטיפים להכנת סופגניות – הצלחה מובטחת !
*כוס מדידה אוניברסלית
איך מכינים סופגניות פרווה ללא מוצרי חלב ?
סופגניות קלאסיות פרווה – הצלחה מובטחת !
המצרכים-
קילו קמח
2 כפות שמרים יבשים או 50 גר’ טריים
כף שטוחה מלח
3/4 כוס סוכר
שקית סוכר וניל
גרידה מלימון או תפוז (לא חובה אבל מוסיף טעם)
120 גר’ נטורינה מומסת
2 ביצים
2 חלמונים
כ- 2 כוסות מים
כף ברנדי או קוניאק
אופן ההכנה –
- לקערת המיקסר מנפים את הקמח .
- מוסיפים את השמרים והסוכר ומטמיעים היטב בקמח
- מוסיפים את שאר המרכיבים מלבד הנטורינה המומסת .
- מתחילים בלישה איטית 2-3 דקות עד שהבצק מתאחד לגוש אחד ואז משלבים את הנטורינה.
- ממשיכים בלישה איטית כ- 8-10 דקות. במהלך הלישה אם רואים שחסר נוזלים מוסיפים עוד טיפה מים.
- הבצק צריך לצאת רך גמיש .
- מעבירים את הבצק לקערה משומנת ומכסים בניילון להתפחה במקום חמים שעה .
- לאחר שעה מורידים את הנפח מכסים שוב ונותנים עוד חצי שעה מנוחה.
- מרדדים את הבצק וקורצים עיגולי בצק לגודל הרצוי ממליצה לשקול 50 גר’ לסופגניות מיני 70 גר’ לבינוניות .
- אני מכינה גם דונאטס – סופגניה עם חור – הן יוצאות הכי טעימות !
- מניחים על גבי נייר אפייה חתוך לקוביות. (את הסופגניות מכניסים לטיגון עם הנייר ואחר כך שולפים אותו מהשמן).
- מכסים במגבת ומתפיחים לפחות 40 דקות במקום חמים
- מחממים שמן לטיגון עמוק בסיר -כשהשמן מגיע וטמפרטורה 165 מכניסים חתיכה של גזר לשמן – עוזר לווסת את החום.
- את הסופגניות מכניסים תחילה לטיגון עם הצד העליון שתפח . כדי לשמור על טמפרטורה מנמיכים מידי פעם את האש לשמור על וויסות החום שלא יהיה חם מידי, כי אז הסופגניות לא יתבשלו מבפנים. ( 170-165 מעלות )
- רק לאחר שהסופגניות התקררו לגמרי אפשר לקשט אותם בכל מה שאוהבים.
- ריבה אדומה עם אבקת סוכר
- ממיסים שוקולד עם מעט נטורינה (100 גר’ שוקולד מריר 30 גר’ נטורינה )
- ערבוב של אבקת סוכר עם מעט מים או מיץ לימון וקישוט של קוקוס
- מעל השוקולד חלבה סוכריות וכו’.
תוכלו לגלוש כאן לכל מתכוני חנוכה
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי – מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
בואו להיות איתי כאן באינסטגרם מתכונים ישירות מהמטבח !!!
בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
Subscribe
Login
0 Comments