נודי Gnudi – כדורי ריקוטה מתובלים ברוטב ירוק

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_6125

 

לפני כמה חודשים ראיתי תכנית עם השף “העירום” והמופלא ג’ימי אוליבר.

הוא הכין ארוחה איטלקית ובין השאר, הכין נודי. 

אני כבר הבנתי אז כשצפיתי בתכנית, שאני הולכת להכין את המתכון לשבועות – חג הגבינות.

 

הנודי כפי שנקראים ע”י האיטלקים Gnudi  -אין מבטאים את ה- G, הם רביולי “עירומים”- כלומר

ללא עטיפת הבצק, רק המילוי.

כדורוני ריקוטה מתובלים עירומים מבצק. 

בתוך הריקוטה אפשר לשלב – תרד, בטטה וכל מה שאוהבים.

המתכון של ג’ימי אוליבר כפי שזכרתי, היה ריקוטה מעורבת עם גבינות פרמזן תבלינים וגרידת לימון,

הכדורים היו מונחים בתוך חמאת מרווה לימונית.

אני הכנתי גירסה משלי, כדורי ריקוטה בשילוב גבינות- פרמזן ומוצרלה, בתוספת בזיליקום קצוץ,

מונחים בתוך רוטב ירוק של תרד וכרשה.

 

IMG_6165

IMG_6206

 

המצרכים לכדורי הנודי-

300 ג”ר ריקוטה פרסקה

2 כפות פרמזן מגורדת

2 כפות מוצרלה מגורדת

10 עלי בזיליקום טריים קצוצים דק

ביצה

1/4 כוס קמח פסטה סמולינה

קורט אגוז מוסקט מגורר

מעט מלח, פלפל שחור

 

לרוטב-

2 כוסות תרד טרי 

1/2 כרשה בינונית החלק הלבן

כף חמאה

כוס חלב

3 כפות שמנת מתוקה

מעט מלח ופלפל שחור

קורט אגוז מוסקט מגורר

 

3-4 (או יותר) כפות קמח פסטה לקימוח הכדורים

 

ההכנה-

מתחילים בהכנת כדורי הנודי-

מסננים את הריקוטה מהנוזלים.

מניחים את הגבינות בקערה ומשלבים את שאר המרכיבים.

IMG_6112

מערבבים לתערובת אחידה.

IMG_6116

יוצרים כדורים בקוטר של כ-2-3 ס”מ , אם דביק אפשר להעזר במעט קמח.

מניחים אותם על מגש מקומח בקמח פסטה.

מגלגלים את הכדורים ומצפים מסביב בקמח.

IMG_6125

IMG_6162

מכניסים לקירור לכמה שעות.

מכינים את הרוטב-  מניחים את החמאה במחבת ומטגנים את הכרשה כמה דקות.

מוסיפים את התרד לעוד מספר דקות. משלבים את החלב והתבלינים.

מעבירים את התערובת בבלנדר  עד לקבלת תערובת חלקה ואחידה. 

משלבים את השמנת. הרוטב מוכן.

מחזירים למחבת רחבה.

מחממים סיר עם מי מלח ומביאים לרתיחה.

מבשלים את כדורי הנודי כחצי דקה עד דקה.

מוציאים ומעבירים למחבת עם הרוטב.

בהגשה אפשר לפזר מעט פרמזן מגוררת.

בתיאבון 🙂

IMG_6196

IMG_6218

 

IMG_6245

הערה – אם אין לכם קמח פסטה ערבבו קמח רגיל עם כפית סולת 

אוהבים אוכל איטלקי ? – כאן מבחר מתכונים בניחוח איטלקי 

 

אהבתם את המתכון ?אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,

אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

באינסטגרם שלי כבר ביקרתם ? בואו כנסו כאן- מתנות קטנות האינסטגרם 

ותוכלו לראות תהליכי בישול ואפייה אונליין !

חזרה לדף הראשי !

ואם אתם מכינים משהו מהבלוג – אל תשכחו לשלוח תמונה 🙂

Subscribe
Notify of
2 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
סיגל
8 years ago

כמה שזה נראה טוב וטעים מוכשרת !!❤❤
סיגל

Dafna Oster Michael
7 years ago
Reply to  סיגל

תודה יקירתי 🙂