הכנתי השבוע תבשיל של כוסמת עם שילוב של עדשים כתומות וירק .
השילוב יצא מאוד טעים , וכמו כן בא עם כל היתרונות שבאכילת כוסמת – בריא וגם משביע. ידוע
שהכוסמת היא אחת הפחמימות הטובות והבריאות שיש.
מכילה חלבון מלא ועוד המון רכיבים תזונתיים טובים.
אז כדאי לשלב אותה בארוחות שלנו לפחות פעם בשבוע.
התבשיל הז יצא ממש טעים שווה לאמץ אותו.
מה גם שממש קל ומהיר להכין אותו.
סירטון הכנה תוכלו לראות אם תלחצו כאן
המצרכים-
כוס כוסמת
גזר מגורד
בצל קצוץ
חופן סלרי עלים הגבעול קצוץ
כרבע כוס עד 1/3 עדשים כתומות
מלח
פלפל שחור
מעט כמון
אופן ההכנה –
את הכוסמת לבשל במים עם מלח כרבע שעה ולסנן.
בסיר רחב לטגן בצל ולהוסיף
גזר מגורד, סלרי ,לתבל בתבלינים.
להוסיף גם את העדשים
וכוס ורבע מים. לסגור עם מכסה ולבשל על אש נמוכה כ- רבע שעה.
להוסיף לתוך התבשיל את הכוסמת לערבב היטב ולתת עוד רבע שעה בישול על אש ממש נמוכה.
להגיש עם פטרוזיליה קצוצה מעל
מעדן טעים ובריא !