קראנץ שמרים מלוח פסטו וגבינות
מאפה מעולה וטעים ומתאים לאירוח ארוחות חלביות וארוחות ערב מפנקות .
במוצ”ש האחרון, צלצלו חברים שהם באים לקפה . עוגות יש לי תמיד במזווה אבל משהו מלוח וחמים חייב גם להיות .
מיד הוצאתי את מגירת הגבינות , בדקתי שיש לי מספיק גבינות להכין מאפה מהיר עם הבצק המוכן שיש לי דרך קבע במקרר.
פסטו בזיליקום יש לי תמיד במקרר, אני מכינה צנצנות בעונת הפריחה של הבזיליקום והם נשמרות מעולה בפריזר.
וכך, תוך פחות משעה היה מאפה חמים וטעים פשוט מושלם.
מה צריך להכנת הקראנץ המהמם הזה ?
מתכון לקראנץ שמרים מלוח פסטו וגבינות
המצרכים-
בצק פיצה מצונן של שמרית
רוטב פסטו לפי צורך 3-4 כפות (כאן מתכון להכנת פסטו בייתי )
גבינות – רצוי כמה סוגים לפי טעם אישי חלק קשות וחלק רכות
50 גר’ מוצרלה
50 גר’ גבינת עיזים
50 גר’ גבינת ברי (אפשר כל גבינה אחרת )
50 גר’ גבינה בולגרית מפוררת /צפתית
2-3 כפות פרמזן מגוררת
אופן ההכנה –
- פותחים את הבצק על נייר האפייה ומורחים בשכבה נדיבה של פסטו
- מפזרים את הגבינות המפוררות מעל הפסטו.
- מגלגלים לכרוכית
- חותכים באמצע ויוצרים קראנץ בצורת בורג.
- מעבירים עם הנייר ישירות לתבנית מלבנית.
- מניחים כחצי שעה במקום חמים
- מכניסים לתנור לאפייה של כחצי שעה או עד שהמאפה מזהיב יפה
מגישים חם חם – הגבינות נמסות לתוך הבצק ונוצר מאפה מטריףף וטעים
מתכון לקראנץ שמרים מלוח פסטו וגבינות שמכינים בקלי קלות !