מתכון לקציצות דגים ברוטב חריף עם פול ירוק

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

קציצות דגים בנוסח מרוקאי עם פול ירוק

ברוטב חריף טעים טעים

זה אחד הסירים הכי עשירים שיש

וממש קל להכין אותו

כשמגיע האביב מגיעים גם הירקות הטריים והפול הוא אחד מהם.

אז אם השגתם פול טרי – זה נהדר .

אך יש היום גם פול קפוא שהוא ממש נהדר.

המרכיבים-

כחצי קילו דג טחון (כל סוג של דג טרי או קפוא מה שאתם רגילים )

(מומלץ אמנון טרי או ברמונדי )

בצל

3 שיני שום

פטרוזיליה קצוצה (או כוסברה )

פלפל חריף או שבבי צ’ילי לפי טעם

ביצה

מלח

פלפל שחור

חצי כפית כמון

חצי כפית פפריקה

2-3 כפות קמח מצה

לרוטב –

10 שיני שום חצויות

2 שיני שום כתושות

פלפל גמבה אדום פרוס לרצועות

2 עגבניות בשלות פרוסות דק

פלפל חריף לפי טעם 1-2

אם אוהבים מאוד חריף – פלפל יבש חריף

כוס פול ירוק  או יותר לפי טעם

(אפשר גם חומוס או בלי )

כף רסק עגבניות

מלח

פלפל

חצי כפית כמון

רבע כפית קימל טחון (כורייה)

כף פפריקה בשמן

חצי כפית פפריקה חריפה (לא חובה)

חצי כפית כורכום

מיץ לימון סחוט

גרידה מלימון

אופן ההכנה –

קוצצים את הבצל עם הפטרוזיליה והשום.

מעבירים לדג הטחון .

מערבבים יחד את כל המרכיבים כול התבלינים.

שמים במקרר לחצי שעה .

מכינים רוטב –

שמים בסיר כרבע כוס שמן זית .

מוסיפים את השום ואחרי דקה את הפלפל האדום והעגבניות.

מטגנים קלות.

מוסיפים תבלינים ,פול ושאר המרכיבים .

מוסיפים כוס וחצי מים .

לאחר שרותח מכסים את הסיר ומבשלים 10 דקות  אש בינונית נמוכה.

אחר כך מגלגלים קציצות ומניחים ברוטב .

מבשלים עוד כחצי שעה .

מגישים עם לימון סחוט מעל וגרידת לימון

 

קציצות מעולות

תענוג !

כל המתכונים שלי לפסח תוכלו לגלוש כאן 

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 

 

 

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
Harper1192
8 days ago