עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:
מתכון לפוקצ’ה ללא לישה – פוקצ’ה ממש קלה להכנה
כן זה מתכון כל כך מצחיק וקל שאתם פשוט תכינו שוב ושוב.
פוקצ’ה שמכינים ללא מיקסר ללא לישה וכמעט ולא נוגעים בבצק.
מערבבים הכל בקערה וכל מה שנותר זה לחכות להתפחה ושוב להתפיח.
רק קצת סבלנות ויש לכם פוקצ’ה נהדר. – ללא מאמץ ,ללא מיקסר .
היא יוצאת אוורירית מלאה בבועות אויר .
היחס בי הקמח למים הוא 1:1
אותה כמות קמח אותה כמות מים.
פוקצ’ה אחת – תכינו תבנית 20/25 מלבנית עם נייר אפיה
מי מפחד משמרים ??
מתכון למתחילים הכנתי את הפוקצ’ה יחד עם הנכד והכלה
עשינו יום כיף וזה פשוט נהדר להכין עם ילדים.
איזה כיף להכין יחד
פוקצה ללא לישה
המצרכים-
500 גר’ קמח(חצי קילו- 3 וחצי כוסות מדידה)
500 גר’ מים
כף שמרים יבשים (8 גר’)
כף סוכר
10 גר’ מלח (כף)
3 כפות שמן זית
איזה כיף להכין יחד
פוקצה ללא לישה
המצרכים-
500 גר’ קמח(חצי קילו- 3 וחצי כוסות מדידה)
500 גר’ מים
כף שמרים יבשים (8 גר’)
כף סוכר
10 גר’ מלח (כף)
3 כפות שמן זית
אופן ההכנה –
בוחשים בכף את כל המצרכים עד שהתערובת פשוט אחידה.
מכסים בניילון למנוחה של 40 דקות
שוב מערבבים עם הכף ושוב מנוחה של שעה.
משמנים נייר בשמן זית
מעבירים את הבצק הנוזלי, כן כן הוא מאוד נוזלי.
בוחשים בכף את כל המצרכים עד שהתערובת פשוט אחידה.
מכסים בניילון למנוחה של 40 דקות
שוב מערבבים עם הכף ושוב מנוחה של שעה.
משמנים נייר בשמן זית
מעבירים את הבצק הנוזלי, כן כן הוא מאוד נוזלי.
מזלפים קצת שמן זית מעל .
מפזרים אורגנו יבש וגם טרי- אפשר לשים מה שאתם אוהבם- פסטו,בזיליקום ועוד .
מפזרים אורגנו יבש וגם טרי- אפשר לשים מה שאתם אוהבם- פסטו,בזיליקום ועוד .
מכניסים לתנור חום 200 מעלות עד שהפוקצ’ה מזהיבה היטב .
תבדקו אם עדיין לא השחים בקרקעית תורידו לתחתית התנור עד שנאפה היטב.
סוף סוף הצליח לי.
פוקצ’ה מצויינת וקלה להכנה.
תודה רבה.
מושלם❗
הכנתי היום לצהרים.
יצא מצויין. מתכון מומלץ.
קל להכנה בדיוק כמו שכתבת בראש המתכון.
תודה רבה רבה!
מעולה
כמה כוסות מים זה 500 גר’ מים?
2 כוסות ורבע