מתכון לעוגת שקדים נדירה ללא גלוטן בשילוב תותים טריים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

הכנתי לחג עוגת שקדים בשילוב תותים טריים ומתוקים של סוף העונה .

יצאה עוגה נדירה , רכה וטעימה עם השילוב המושלם בטעמים.

ממליצה ממש להכין בימי החג

העוגה קלה להכנה .

המרכיבים-

3 ביצים

חצי כוס סוכר

כפית מחית וניל או שקית וניל

כף גדושה חמאה שקדים (או חמאה רגילה )

קורט מלח

גרידה מלימון שלם

כף מיץ לימון

כפית תמצית שקדים

רבע כוס קמח תפוחי אדמה או קורנפלור

כפית אבקת אפייה

כוס וחצי קמח שקדים

לרפרפת התותים –

150 גרם תותים טריים

רבע כוס מים

2 כפות סוכר

כפית קורנפלור

אופן ההכנה –

מכינים את רפרפת התותים כי היא צריכה להתקרר.

חותכים תותים לקוביות .

שמים בסיר קטן על האש עם מים וסוכר.

מערבבים ומבשלים 2-3 דקות.

מערבבים כף מים עם כפית קורנפלור ומוסיפים .

מערבבים עוד 1-2 דקות עד שהתערובת מסמיכה מעט.

מורידים מהאש ומקררים היטב.

הכנת העוגה –

בקערת המיקסר מקציפים ביצים עם חצי כוס סוכר.

לאחר שנוצר קצף תפוח מורידים את פעולת המיקסר ומוסיפים את

חמאת השקדים , לימון ,מיץ לימון תמצית שקדים וניל ולבסוף את המרכיבים היבשים.

ערבוב של פחות מחצי דקה.

מוציאים מהמיקסר ומערבבים עם הלקקן לתערובת חלקה.

מעבירים לתבנית 22-24 בקוטר .

העוגה לא יוצאת גבוהה . היא כמו טארט .

מעל העוגה מניחים עם כף את התותים .

אופים על 170 כ- 40 דקות עד שהעוגה מתייצבת אם רואים שעדיין לא יציבה מורידים ל- 150 לעוד כמה דקות כל תנור מתנהג ואופה אחרת …

רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments