מתכון לעוגת טורט שקדים גבוהה ואוורירית , שתמיד תצליח לכם

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לעוגת טורט שקדים גבוהה ואוורירית , שתמיד תצליח לכם

 

הנה מתכון מעולה לעוגת טורט שקדים תפוזים.

עוגה שתמיד כיף להתפנק עליה .

בכל מצב – חג , שבת או יום חול.

אצלי היא מככבת כמעט כל שבוע – לפעמים אני הופכת אותה לעוגת שיש ולפעמים משאירה ככה

חלקה בלי שום תוספת.

כוס שקדים טחונים שמכניסים לתערובת משדרגת את הטורט פלאים.

העוגה יוצאת רכה וממש טעימה .

אם אין לכם או לא אוהבים אפשר לשלב קוקוס במקום או פשוט להוסיף חצי כוס קמח.

עוגה קלה וטעימה והיא פשוט אהובה על כולם.

עוד טיפ שאשתף כאן לגבי תפוזים.

בכל סוף עונה של החורף, אני מאחסנת כמות של תפוזים במקרר והם נשמרים לי לאורך כל הקיץ, משתדלת שיהיו תפוזים בלאדי מעץ ולא מהסופר.

אצלי הם נשמרים מצויין וחלק מהם אני גם מקפיאה.

כך, יש לי לאורך כל השנה גם תפוזים להכנת העוגות וגם גרידה של תפוז ,שבה אני משתמשת בהמון קינוחים כי אני מאוד אוהבת.

כנ”ל דרך אגב אני עושה עם לימונים בלאדי מהעץ – מקפיאה אותם ויש לי גרידה מלימון תמיד במקרר.

אני אופה בתבנית אנג’ל ממליצה מאוד להצלחה של העוגה – אני קניתי אותה בסופר, הכי פשוטה שיש.

אם אין לכם תשתדלו להכין בתבנית שיש בה חור באמצע – תבנית סבתא כלשהיא.

המצרכים-

5 ביצים מופרדות

כוס סוכר

שקית סוכר וניל

גרידה מתפוז

3/4 כוס מיץ תפוזים

3/4 כוס שמן

קורט מלח

כוס וחצי קמח

שקית אבקת אפיה

כוס קמח שקדים (שקדים טחונים)

אפשר להוסיף כפית ת. שקדים

אופן ההכנה –

מכניסים לקערת המיקסר להקצפה את החלבונים עם חצי כוס סוכר , עד שמתקבל קצף תפוח ויפה.

מעבירים לקערה אחרת .

באותה קערת מיקסר (אין צורך לנקות ), מקציפים את החלמונים עם חצי כוס הסוכר שנותרה.

לאחר שמתקבל קצף בהיר מורידים את מהירות המיקסר לדרגה הכי איטית,

בצלחת נוספת , מערבבים ומנפים  – קמח,אבקת אפיה וקמח שקדים.

מוסיפים בהדרגה , לקערת המיקסר עם החלמונים  – שמן,מיץ ואת קערת הקמח.

מערבלים רק עד שהתערובת חלקה ואחידה. סוגרים את המיקסר.

מאחרים בין שתי התערובות – קערת החלמונים עם החלבונים המוקצפים – מקפלים בתנועות עטיפה עד שהתערובת חלקה ואחידה.

מעבירים לתבנית עם חור במרכזה- שוליים גבוהים.

אפיה 170 מעלות כ- 40-50 דקות או יותר כל תנור זמני אפייה משתנים !!! עד שרואים שהעוגה יציבה .

לאחר שהעוגה מתקררת מחלצים מהתבנית.

היא מושלמת

מתכון לעוגת טורט שקדים גבוהה ואוורירית , שתמיד תצליח לכם

מצטרפים לעמוד שלי באינסטגרם – מלא סרטונים ומתכונים

מתנות קטנות האינסטגרם 

 

רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
5 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
מור
1 year ago

היי האם אפשר במקום מיץ התפוזים לשים חלב על מנת לקבל טורט וניל שקדים?

מור
1 year ago

היי
האם במקום המיץ תפוזים אפשר להחליף בחלב לעוגת טורט וניל שקדים?

שרה
1 year ago

הי. תודה על המתכון. לא כתוב מתי מצרפים את המלח, גרידה וסוכר וניל.

משה
3 months ago
Reply to  שרה

תודה על המתכון למה לא רשום מתי אנו מצרפים את מלח. סוכר וניל , ואת גרידת התפוז