מתכון לעוגיות סיגר במלית אגוזים- סיגרים פריכים שנמסים לתוך הפה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מתכון לעוגיות סיגר במלית אגוזים – סיגרים פריכים וטעימים פשוט חלום !

קופסה של עוגיות פריכות חייבת להיות אצלי תמיד במטבח על השיש.

פעם בשבוע אני מכינה בצק פריך לעוגיות אבל אוהבת לחדש כל פעם, בעוגייה שווה אחרת.

הכנתי בצק פריך מדהים שהוא למעשה רב תכליתי ומתאים לשלל עוגיות.

בצק פריך קל להכנה – והתוצאה מושלמת – נמס בפה נוח לעבודה והעוגיות יוצאות מדוגמות.

המלית היא מיקס אגוזים טחונים ותוספת של צימוקים בהירים קטנים.

עוגייה בצורת סיגר שממש קל להכין.

כנסו לראות כמה קל – הסרטון כאן ובתחתית הפוסט.

את העוגיות אפשר כמובן להכין גם חלביות וגם פרווה תלוי בכם.

  • כוס מדידה אוניברסלית

יוצאות 2 תבניות תנור מלאות בערך 40-48 עוגיות תלוי בגודל שתרצו

מתכון לעוגיות סיגר במלית אגוזים- סיגרים פריכים שנמסים לתוך הפה

המצרכים –

חצי קילו קמח (500 גר')

חצי שקית אבקת אפייה

שקית סוכר וניל

200 גר' חמאה/נטורינה לפרווה

3 כפות סוכר (אוהבים יותר מתוק – תוסיפו עוד 2 כפות )

קורט מלח

חלמון

1/4 כוס שמן

1/2 כוס מים

גרידה מלימון (לא חובה אבל מוסיף טעם)

מלית

200 גר' תערובת אגוזים (אפשר לערבב אגוזי מלך,לוז,קשיו או שקדים)

חופן צימוקים בהירים קטנים (אפשר 3-4 תמרים חתוכים דק דק)

חלבון (נשאר מהבצק)

1/2 כוס סוכר

כף חמאה/נטורינה/שמן

חצי כפית קינמון

מעט גרידה מתפוז או לימון

איך מכינים עוגיות סיגר אגוזים מופלאות ?

אופן ההכנה –

  • במעבד מזון מניחים את הקמח + אבקת אפייה + סוכר + וניל + מלח
  • מתחילים לעבד כשהתערובת הופכת לפירורית מוסיפים את שאר המרכיבים, מעבדים רק עד לשהבצק מתגבש לאחיד – לא ללוש יתר על המידה.
  • הבצק מתגבש במהירות ומפסיקים את פעולת המעבד. אפשר כמובן גם להכין את הבצק ידנית .
  • לאחר שהבצק אחיד וחלק , מעבירים אות למקרר עטוף בניילון,לקירור של כחצי שעה (אפשר גם יותר ).
  • מכינים את המלית – טוחנים את האגוזים לפירורים . טורפים היטב את החלבון עם הסוכר – מוסיפים את שאר המרכיבים ומאחדים לתערובת חלקה.
  • מחלקים את הבצק ל-4 חלקים
  • חשוב ביותר לעבוד עם הבצק בדיוק כמו שכתוב- מרדדים כל חלק בין 2 דפי נייר אפייה למלבן ברוחב כ- 20/30 (מונע להשתמש בקמח מיותר לקימוח המשטח שמייבש את הבצק ! )
  • מניחים בקצה שורה מהמלית ומגלגלים לסיגר.חותכים לרוחב ,מהדקים מעט את התפר מגלגלים וחותכים את הרצועה שנוצרה לחצי – מניחים בתבנית על גבי נייר אפיה.
  • מחממים תנור ל- 175 מעלות טורבו.
  • מכניסים לתנור לאפייה של כ- 20-30 דקות – עד שרואים הזהבה קלה
  • לאחר קירור בוזקים אבקת סוכר ומאחסנים בקופסה אטומה.

מתכון לעוגיות סיגר במלית אגוזים- סיגרים פריכים שנמסים לתוך הפה

 

מתכונים לפורים

מבחר ענק של מתכוני העוגיות שלי 

 מתכונים פרווה  

מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !

ווטסאפ גם כאן 

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – "מתנות קטנות התפריט היומי "

 מתנות קטנות האינסטגרם 

  • כדי להפוך את העוגיות ללא סוכר מחליפים את הסוכר במתכון בתחליפי סוכר
  • אפשר להכין את העוגיות עם קמח כוסמין לבן

תגובות

תגובות