מתכון לסלט מטבוחה חציל – חריף וטעים

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

זה סלט ממש טעים שיכול לשמש כאחד הסלטים בסופשבוע שאפשר להתענג עליהם

לצד חומוס וטחינה זה מושלם

מטבוחה שבתוכה משולב חציל קלוי

זה פשוט סלט טעים ומשובח

לאוהבי החריף תשימו פלפל חריף בכמות נדיבה .

מי שלא אוהב חריף – בלי.

ואם יש לכם מטבוחה שכבר הכנתם – אז כדי להכין את הסלט אתם רק צריכים להכין חציל קלוי,

לרסק אותו ולהוסיף לתוך המטבוחה .

המצרכים –

כ- 15 עגבניות

1-2 חצילים

5 שיני שום כתוש

פלפל ירוק חריף לפי טעם 1-2

כפית גדושה פפריקה בשמן

שמן זית

מלח

כף עריסה (אם יש לכם – לא חובה )

קורט של כמון

אופן ההכנה –

קולים את החציל בגריל עד שהוא מתרכך.

לאחר קירור קולפים .

מניחים מעל מסננת שכל הנוזלים ירדו.

בינתיים מכינים מטבוחה .

אפשר לקלוף את העגבניות ואפשר גם לא.

אני חותכת לקוביות קטנות ומניחה בסיר עם 3 כפות שמן.

לאחר שהתערובת רותחת ,מורידים לאש יותר נמוכה – בינונית.

מוסיפים גם את השום והפלפל הירוק החריף.

ממשיכים לבשל כ 40 דקות עד שהנוזלים מצטמצמים והעגבניות הופכות למחית.

מוסיפים את הפפריקה(ועריסה) ועוד קצת שמן מערבבים ונותנים עוד כמה דקות בישול.

את החציל מרסקים טוב ומכניסים לתוך העגבניות ומערבבים .

כמה דקות בישול וזה מוכן .

הסלט טעים כשהוא מתקרר.

תהנו סלט נפלא .

 

 

 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments