
סלט חצילים רומני מאוד אוהבים אצלנו בבית
זה סלט פיקנטי שמוסיף טעם לכל ארוחה
מרכיבים פשוטים שיוצרים סלט נפלא
אז ממליצה לכם לאמץ אותו לסלטי השבת שלכם
המצרכים –
חציל גדול (לבחור קל וטרי)
פלפל אדום גדול
3-6 שיני שום לפי טעם אישי אפשר גם יותר
כ- 2 כפות חומץ (אפשר גם מיץ לימון )
3 כפות שמן זית
מלח
אופן ההכנה –
חובה ! לשרוף את החציל על הגז כדי לקבל את הטעם של חציל שרוף קלוי על האש.
אז או על מנגל או על האש במטבח.
זה חלק מהטעם של הסלט .
את הפלפל אפשר לקלות על הגז או בתנור בגריל.
לאחר שהוא מתרכך לקלוף ולנקות מהגרעינים.
כנ”ל לגבי החציל לקלוף ולשים במסננת להגרת כל הנוזלים.
את החציל והפלפל קוצצים דק דק בעזרת סכין חדה.
מוסיפים שום כתוש ואת החומץ, מלח ושמן.
מערבבים ומאחסנים בצנצנת .
הסלט טעים אחרי יום ומשתבח אפילו יותר לאחר כמה ימים.
נשמר עד שבוע במקרר
אפשר להכין כמות גדולה יותר ולהקפיא.
חוברת המתכונים הגדולה לסלטים שלי
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
עוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
מתנות קטנות האינסטגרם – מוזמנים לעקוב אחרי גם שם !
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף
כל העידכונים ,סירטונים ועוד עולים אצלי בדף
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף –
“מתנות קטנות התפריט היומי “