הכנתי סלט ביצים משגע – כזה עוד לא טעמתם .
פשוט טעם מופלא.
לפעמים תוך כדי שיטוט ברשת עולה מתכון שנדלקים עליו וחייבים לנסות ולהכין אותו.
כך היה גם עם המתכון הזה.
יובל בני שוטט ברשת והגיע לסרטון של בחור מוכשר בשם רועי דהאן שהכין סלט ביצים עם כרובית.
אז יובל לקח את הרעיון והוסיף שדרוגים משלו, יצא סלט מופלא.
בתוך סלט ביצים משתלבים גם פרחי כרובית קטנטנים בתוספת של בצל שמתקרמל כמעט שעה על האש.
יוצא סלט פשוט משגע ומיוחד .
האורחים שלכם יעופו עליו כמו אצלי שהגשתי אותו שאלו מה זה מה יש בפנים שזה כל כך טעים וכייפי לאכול.
המצרכים –
חצי כרובית
5 ביצים קשות
בצל גדול קצוץ
3 כפות מיונז
כף גדושה חרדל/גרגירים
עירית קצוצה /או בצל ירוק 1-2
מלח,
פלפל שחור גרוס
אופן ההכנה –
מתחילים בהכנת הבצל המקורמל כי זה התהליך שלוקח הכי הרבה זמן.
על מחבת עם שמן מטגנים על אש נמוכה את הבצל.
מערבבים מידי פעם ונותנים לבצל כמעט שעה להתקרמל היטב.
חותכים את הכרובית לפרחים קטנים , חולטים אותם במים רותחים .
מסננים היטב ומעבירים לתבנית על גבי נייר אפיה..
מזלפים שמן זית מעט מלח .
מכניסים לאפייה של כחצי שעה עד מזהיב יפה .
מקררים וחותכים לפרחים קטנטנים.
חותכים את הביצים הקשות דק .
מעבירים לקערה.
מוסיפים את הבצל המקורמל ואת הכרובית .
מוסיפים תבלינים, עירית/בצל ירוק פרוס דק, מיונז וחרדל.
מערבבים ומגישים.
קצת עירית גם מעל לקישוט וזה פשוט מעדן.
אני הגשתי לאורחים שלי את הסלט על הקרקרים המהירים שלי מתכון כאן
זה יופי של מנת פתיחה.
יצא מעולה טעים מאד!! תודה רבה