
מתגעגעים לטיולי החורף באירופה ?
קבלו מתכון למרק גולש כמו באירופה – מוגש עם שפצלה תענוג חורפי מחמם ומנחם
מרק גולאש חורפי מוגש עם שפצלה זה פשוט אחד הדברים היותר טעימים שיש.
הכנתי אותו לסוף השבוע החורפי שהגיע אלינו .
ולרגע חזרנו לאווירה של אירופה – ממש כמו במסעדות האירופאיות .
תמיד תוכלו לפגוש במרק כזה בהונגריה ,רומניה, גרמניה,אוסטריה,ועוד מקומות במזרח אירופה
מרק טעים ועשיר עם בצקניות הפלא המופלאות.
ממש קליל להכין והתוצאה שווה.
את השפצלה – (נקראות בהונגריה נוקרלי או נוקדלי) הכנתי בקלות – מתכון תוכלו לראות
כאן – מתכון לשפצלה
ההמלצה שלי להכין את המרק בסיר לחץ !
אני מכינה בסיר לחץ – כך הבשר מתבשל ומתרכך יותר מהר ובקלות
שעה וחצי בסיר לחץ או כ- 3 שעות בסיר רגיל .
את המתכון הזה הכנתי יחד עם הגולשים אצלי בסטורי באינסטגרם – אז ממש כדאי להצטרף אלי לעמוד – כך תוכלו לראות בדיוק איך מכינים – כנסו לעקוב כאן אינסטגרם מתנות קטנות
מתכון למרק גולש כמו באירופה – מוגש עם שפצלה תענוג חורפי מחמם ומנחם
המצרכים –
600-700 גר’ קוביות בשר לגולאש – שפונדרה ,שריר,צלי כתף
ניתן להוסיף לטעם עצמות בקר
בצל גדול קצוץ
3 שיני שום כתושות
פלפל אדום קוביות
עגבניה- חתוכה דק
גזר – פרוס גס
2 תפוחי אדמה קוביות גדולות
2 ענפי סלרי קצוצים אפשר גם שורש
עלה דפנה
3-4 גרגרי פלפל אנגלי
חצי כפית קימל גרוס
כף פפריקה מתוקה
מעט פפריקה חריפה /צ’ילי חריף
מלח,פלפל שחור
כף גדושה רסק עגבניות
כוס שעועית לבנה מושרית
אופן ההכנה –
- מחממים 2 כפות שמן בסיר כבד ומטגנים את הבצל קלות
- משלבים את קוביות הבשר ומטגנים היטב.
- מוסיפים את הירקות החתוכים תבלינים
- מערבבים ומוסיפים מים עד לכיסוי ומעט מעל.
- לאחר שהתבשיל רותח סוגרים ומעבירים לאש נמוכה – בסיר לחץ כשעה וחצי
- בסיר רגיל קצת יותר בערך 3 שעות – צריך לבדוק אם הבשר מבושל ורך.
מכינים שפצלה – בצקניות נהדרות שמשלימות את המרק וזה יוצא מושלם !
כנסו לכל מתכוני המרקים
מתכונים לתבשילי קדרה חורפיים
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
ווטסאפ גם כאן
בואו להיות איתי כאן באינסטגרם מתכונים ישירות מהמטבח !!!
בפייסבוק בקבוצת התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !!!
מתכונים מהמטבח ההונגרי
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
- ניתן להכין את המרק ללא שעועית
- מתכון לתבשיל גולש הונגרי מקורי תוכלו לגלוש כאן – גולש הונגרי