מקלובה – מאכל מהמטבח הערבי , תבשיל אורז עם ירקות ובשר .
התבשיל מוגש כשהוא הפוך.
מנה חגיגית ויפה להגשה .
סיר אחד מלא בכל טוב עם טעמים נפלאים של ירקות מטוגנים בשר ותבלינים והאורז סופג לתוכו את כל הטעמים.
ישנם גרסאות שונות למקלובה, החל מירקות שונים שנכנסים לסיר , סוג האורז והבשר .
את המקלובה שלי הכנתי עם פרגיות עוף . אפשר להכין גם עם שוקיים כרעיים או בשר כבש.
השתמשתי בסיר טפלון כבד בגודל בינוני . אם רוצים יותר מנות אפשר להכפיל כמויות.
המצרכים – 5 מנות
5 סטקים של פרגית כ-600 ג”ר
1 חציל בינוני חתוך לחצי ולאורך
1/2 כרובית קטנה חתוכה לפרחים
1 תפוח אדמה פרוס
1 בצל פרוס
1 גזר פרוס
1/4 1 כוס אורז יסמין
3-4 כפות שמן
שמן זית
פלפל ומלח לפי טעם
כפית קינמון
1/2 כפית בהרט
אופן ההכנה –
להשרות את האורז במים כחצי שעה. לאחר חצי שעה לסנן מנוזלים. לערבב את התבלינים + כף שמן ולהניח בצד.
את החצילים לשים על נייר אפייה לשמן במעט שמן זית ולהכניס לגריל התנור לכ- 20 דקות עד להשחמה.
התהליך חוסך בשמן – כי החציל בטיגון סופג שמן מיותר ( הרעיון הוא של אהרוני )
לשים כף שמן בסיר ולטגן את הפרגיות כדקה מכל צד ולהעביר לצלחת.
עם שאר הירקות אין בעיה של ספיגת שמן בסיר ובמחבת לטגן ב 2-3 כפות שמן את הכרובית , תפוחי האדמה הבצל והגזר.
להניח בצד ולהתחיל לסדר את הסיר.
בתחתית להניח את תפוחי האדמה, מעל לסדר את החציל הגזר והכרובית , שכבת בצל ומעל לפזר מעט מהאורז.
להניח את הפרגיות ושוב את הירקות שנשארו ומעל את האורז.
להניח על האש לחמם כ2 דקות ולהוסיף מים רותחים עד לגובה האורז. כ- 2 וחצי כוסות .
לכסות את הסיר . להעביר לאש נמוכה . לבשל כשעה וחצי.
לאחר שהסיר התקרר מעט להפוך על צלחת הגשה ולזלול… מעדן אמיתי.
בתאבון!
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
מתנות קטנות האינסטגרם
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי