מתכון למקלובה קלאסית עם פרגיות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

IMG_3354

מקלובה – מאכל מהמטבח הערבי , תבשיל אורז עם ירקות ובשר .

התבשיל מוגש כשהוא הפוך. 

מנה חגיגית ויפה להגשה .

סיר אחד מלא בכל טוב עם טעמים נפלאים של ירקות מטוגנים בשר ותבלינים והאורז סופג לתוכו את כל הטעמים.

ישנם גרסאות שונות למקלובה, החל מירקות שונים שנכנסים לסיר , סוג האורז והבשר .

את המקלובה שלי הכנתי עם פרגיות עוף . אפשר להכין גם עם שוקיים כרעיים או בשר כבש.

השתמשתי בסיר טפלון כבד בגודל בינוני . אם רוצים יותר מנות אפשר להכפיל כמויות.

המצרכים – 5 מנות

5 סטקים של פרגית  כ-600 ג”ר

1 חציל בינוני חתוך לחצי ולאורך

1/2 כרובית קטנה חתוכה לפרחים

1 תפוח אדמה  פרוס

1 בצל  פרוס

1 גזר פרוס

 1/4 1  כוס אורז יסמין

3-4 כפות שמן 

שמן זית 

פלפל ומלח לפי טעם 

כפית קינמון

1/2 כפית בהרט

אופן ההכנה –

להשרות את האורז במים כחצי שעה. לאחר חצי שעה לסנן מנוזלים. לערבב את התבלינים + כף שמן ולהניח בצד.

את החצילים לשים על נייר אפייה לשמן במעט שמן זית ולהכניס לגריל התנור לכ- 20 דקות עד להשחמה.

התהליך חוסך בשמן – כי החציל בטיגון סופג שמן מיותר ( הרעיון  הוא של אהרוני )

לשים כף שמן בסיר ולטגן את הפרגיות כדקה מכל צד ולהעביר לצלחת.

עם שאר הירקות אין בעיה של ספיגת שמן בסיר ובמחבת לטגן ב 2-3 כפות שמן את הכרובית , תפוחי האדמה  הבצל והגזר.

      

להניח בצד ולהתחיל לסדר את הסיר.

בתחתית להניח את תפוחי האדמה, מעל לסדר את החציל הגזר והכרובית , שכבת בצל ומעל לפזר מעט מהאורז.

להניח את הפרגיות ושוב את הירקות שנשארו ומעל את האורז.

להניח על האש לחמם כ2 דקות ולהוסיף מים רותחים עד לגובה האורז. כ- 2  וחצי כוסות .

    

לכסות את הסיר . להעביר לאש נמוכה . לבשל כשעה וחצי.

לאחר שהסיר התקרר מעט להפוך על צלחת הגשה ולזלול… מעדן אמיתי.

בתאבון!

  

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

 

כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

 

מתנות קטנות האינסטגרם 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי 

 

עוד מתכונים לארוחת שישי 

חזרה לדף הבית 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments