מתכון למופלטה בקלי קלות

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

 

מתכון למופלטה מהממת – ללא שמרים ובקלי קלות

המתכון הבא הוא מתכון למופלטה מבצק ללא שמרים .

מצרכים הכי פשוטים שיש בכל מטבח

קמח , מלח מים ושמן .

אריאלה גולדמן חברתי המוכשרת לנבחרת בשלני הרשת ,

משתפת את המתכון למופלטות המופלאות שלה .

מצרפת הסבר קצר להכנת מופלטות רכות רכות ובקלי קלות למתחילים

 

נכין מחבת חשמלית או מחבת רגילה
נחמם כיריים לחום בינוני או מחבת חשמלית לחום מקסימום
לא משמנים את המחבת
אבל הכי הכי חשוב לשמן היטב את הכדורים כדי שלא יתייבשו וכך תצאנה מופלטות רכות.


השיטה הכי קלה לרידוד זה להניח תבנית תנור במצב הפוך על משטח עבודה ולשמן מעט
לקחת כדור בצק ,להניח על גב התבנית. מעליו להניח נייר אפייה ולרדד בעזרת גב כף היד והאצבעות לעיגול דק דק.ל א לדאוג לא יווצרו קרעים והבצק לא נדבק אל התבנית
 להסיר את נייר האפייה
בעזרת האצבעות להחזיק ב 2 קצוות הבצק המרודד זה שנמצא מולנו ולהניח במחבת
 בכל 10 יח נחליף נייר אפייה 

כשיש לנו ערימה של 10 יח מטוגנות,נ עביר אל צלחת הגשה ונכסה במגבת ונמשיך הלאה
רק את המופלטה הראשונה מטגנים מ 2 הצדדים. ואז מניחים מעל עוד אחת ,

מחכים כמה שניות והופכים וכך הלאה.
 חשוב בתום הטיגון ועד ההגשה לעטוף את המגש בניילון נצמד וכך המופלטות תשארנה רכות
 אם נשארו לכם מופלטות ,עטפו פעמיים בניילון נצמד והקפיאו.בעת הצורך הפשירו על השיש וחממו במיקרו

מניחים קוביית חמאה ומעט דבש על כל מופלטה ,מגלגלים ומגישים חם

מתכון למופלטה
אריאלה גולדמן

 כמות : 40 יח בערך
 כוס מידה לאפייה בשביל לדייק בכמות המים
 אני הכנתי במחבת חשמלית .כל מחבת נון סטיק אחרת מתאימה

מצרכים להכנת הבצק-
1 ק”ג קמח
1 כפית גדושה מלח
2 וחצי עד 3 כוסות מים ( מתחילים ללוש עם 2 כוסות ואז מוסיפים לפי הצורך )
לשימון: שמן בערך כוס וחצי ..אולי קצת יותר

מי שאוהב טעם השמרים יכול להוסיף כפית שמרים יבשים לתערובת.

להגשה-
דבש, ממרח שוקולד ,סירופ מייפל,חמאה

 

אופן ההכנה –

  • בקערה נערבב קמח ומלח.
  • נוסיף מים בהדרגה ונלוש כ-2 דקות, לקבלת בצק אחיד ורך מאוד אבל לא דביק.
  • ניצור מהבצק כדורים בגודל ביצה, נטבול כל כדור בקערית עם שמן ונניח על מגש.
  • ניצוק מעל את שארית השמן, כדי לשמור על הכדורים מהתייבשות.
  • נניח לחצי שעה מנוחה בטמפרטורת החדר.
  • נחמם מחבת על להבה בינונית / או מחבת חשמלית על חום מקסימום
  • נפתח כל כדור בידיים בתנועות מריחה על משטח משומן בנדיבות (עם כל כף היד, כמו תנועת ליטוף עדינה), עד שהוא נמתח לעיגול דק ואחיד
  • נניח את העיגול הראשון על המחבת וכשהוא מזהיב נהפוך לצד השני. נניח עליו מיד עיגול בצק נוסף. נמתין חצי דקה ונהפוך את השניים יחד, כך שעיגול הבצק החדש כלפי מטה.
  • נניח על הערמה עוד עיגול בצק, נמתין חצי דקה, ושוב נהפוך את הערמה ונשים עוד עיגול בצק, וכך ממשיכים עד 12-10 מופלטות. בעצם מטגנים כל מופלטה רק מצד אחד (חוץ מהראשונה), אבל החום הפנימי של הערמה דואג להמשך הבישול. כשהערימה גדולה, מוציאים לאורחים (או לצלחת מכוסה במגבת), ומתחילים ערמה חדשה.

תרבחו ותסעדו

לוחצים כאן לקבלת עוד מתכונים חדשים ומשובחים לדף הראשי 

 

כאן נכנסים לדף הטעים שלי באינסטגרם 

לקבוצת אוכל אחת הטובות והנעימות בפייסבוק – מצטרפים כאן – התפריט היומי 

Subscribe
Notify of
0 Comments
Inline Feedbacks
View all comments