מתכון לבקלאווה פרווה וגם טבעונית – מאפה יפייפה שהכנתי בצורת פרחים
כשאני צריכה להכין קינוחים פרווה וטבעוני ,אני תמיד בוחרת להכין בקלאווה כאחד מהקינוחים .
זה קינוח פרווה וטבעוני מאוד קל ותמיד טעים.
כולם אוהבים .
בצק פילו מתפצפץ בפה – מלא בסוגי אגוזים, שקדים, פיסטוק, ניחוח של תבלינים ואצלי זה תמיד מגיע עם ניחוח הדרים מקליפת התפוז.
רוטב מתובל וטעים – פשוט אין על הקינוח הזה …
מה גם שממש קל ופשוט להכין אותו.
יש לי כאן בבלוג מגוון מתכונים לבקלאווה מכל מיני סוגים וצורות, אבל מאפה פרחים כזה יפה , הכנתי פעם ראשונה.
מגש מהמם שמקשט את שולחן הקינוחים
מי לא אוהב בקלאווה … אין אחד כזה…
אז הכנתי בקלאווה “פרחונית”
המצרכים –
חבילה עלי פילו של שמרית
כחצי כוס שמן
250 גרם אגוזים ,שקדים ,פיסטוקים(מה שאוהבים)
אפשר לערבב
50 גרם אבקת סוכר
קורט של ציפורן
כפית קינמון
רבע כפית הל טחון
3 כפות סילן
גרידה מתפוז טרי
לסירופ-
כוס סוכר
2/3 כוס מים
2 כפות מיץ לימון
קליפת תפוז
מומלץ להוסיף לבישול מקל קינמון ,גרעין הל, מסמרי ציפורן
מי ורדים למי שאוהב
אופן ההכנה –
מבשלים את הסירופ בקלחת כ- 20 דקות עד שהוא מסמיך מעט.
מכינים את המלית –
מערבבים אגוזים עם אבקת סוכר וכל התבלינים.
מוסיפים את הסילאן ומערבבים.
פותחים את העלים.
מניחים עלה אחד ומורחים מחצית ממנו בשמן (אפשר גם להשתמש בספרי שמן)
מקפלים ל-2 .
מניחים כף מהמלית על העלה ומפזרים שתכסה כחצי מהעלה.
מקפלים למלבן של כ- 2 וחצי ס”מ.3 קיפולים.
יוצרים ספירלה כמו פרח ומניחים בתבנית
תוכלו לראות הכל בסרטון
כך מכינים את כל שאר העלים.
מניחים את הפרחים צמודים אחד לשני.
מכניסים לאפייה 180 מעלות חצי שעה כשרואים שהמאפה אפוי טוב וזהוב מוציאים.
מזלפים את הסירופ מיד כשהמאפה יוצא מהתנור.
מקשטים בפיסטוקים גרוסים או אגוזים ועלי ורדים מיובשים(לא חייבים, זה יותר ליופי )
הסרטון כאן
מתנות קטנות האינסטגרם
*במידה ורוצים חלבי ואוהבים טעם חמאה אפשר להחליף עם השמן כ- 50-80 גרם חמאה מומסת)
מתכונים מהירים וקלים
מתכונים לארוחות השבת
מתכונים צמחוניים ללא בשר
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “