הכנתי לשבת בבוקר פינוק למשפחה
פתחתי את המקרר הוצאתי בצק עלים, חבילה של מנגולד (אני תמיד קונה עם כל הירק)
במגירה של הגבינה כל מה שיש.
הכנתי בורקסים קטנים נפלאים ממש טעם של לוינסקי .
בואו מכינים בקלות
ציפוי של שומשום סביב תורם לטעם והופך את הבורקס לתענוג בפה.
איך הכנתי בדיוק
המצרכים-
בצק עלים שמרית 300 גרם
100 גרם גבינה צפתית
3 כפות גדושות קוטג’
100 גרם גבינה צהובה
3 כפות פרמזן מגוררת
30 גרם גבינת עיזים פטה או אחרת(מי שלא אוהבת לא חייבת אפשר בולגרית במקום )
חבילה גדולה של עלי מנגולד
למריחה
ביצה
חצי כוס שומשום (אפשר גם מלא)
אופן ההכנה –
חותכים את החלק הירוק של המנגולד.
מכניסים למיקרו ל- 2 דקות
מוציאים מקררים ,סוחטים היטב וקוצצים .
פותחים את הבצק על ניר אפיה עם מעט קמח ומרדדים קצת יותר דק.
מורחים שכבה של קוטג’.
מעליה מפזרים את המנגולד החלוט והגבינות.
מגלגלים לגליל (כרוכית)
חותכים לפרוסות בעובי של 3 -4 ס”מ בערך
מגלגלים בביצה ואחר כך בשומשום.
מניחים על ניר האפייה .
מכניסים לתנור 170-180 מעלות עד שאפוי טוב כחצי שעה.
מגישים חם חם זה פשוט תענוג