
לאפות ביתיות כשרות לפסח שמכינים בקלי קלות.
המתכון הוא מתכון “משולש” – ותשאלו למה ?
כי הוא מתכון שמתאים גם ללאפות גם לבלינצ’ס וגם לפנקייק.
הכל תלוי במידת הנוזלים בכמות מלח וסוכר וכמובן איזון בין הקמחים.
במתכון ללאפות של פסח , השתמשתי בשני הקמחים של פסח – קמח תפוחי אדמה וקמח מצה.
צורת ההכנה של הלאפה היא כמו שמכינים בלינצ’סים.
התערובת צריכה להיות נוזלית במידה כזאת שהמסה של הבצק תתפזר במהירות על כל המחבת.
המתכון כאן ל- 10-12 לאפות תלוי בגודל של המחבת – ניתן כמובן להכפיל כמויות !
איך מכינים לאפות כשרות לפסח ?
המצרכים –
כוס ורבע קמח תפוחי אדמה
2 ביצים
1/2 כוס קמח מצה דק
כפית מלח
מעט פלפל שחור
1/4 כוס שמן
כפית אבקת אפייה
כפית דבש – (זה הסוד ללפות חומות ויפות )
כשתיים ורבע כוסות מים – במידת הצורך מוסיפים עוד
אופן ההכנה –
טורפים את כל המצרכים לתערובת אחידה
מחממים מחבת טפלון על אש גבוהה .
כשהמחבת חמה מעבירים מצקת מלאה ומסובבים את המחבת כך שהתערובת תכסה את כולו.
פורסם על ידי דפנה אוסטר מיכאל ב- יום שלישי, 16 באפריל 2019
במידה ולא צלח לכם לשטח את המסה על כל המחבת תוסיפו לתערובת שבקערה, מעט מים.
לאחר כדקה וחצי הופכים את הלאפה לצד השני לעוד כדה – עד להשחמה קלה.
מוציאם לצלחת וכך ממשיכים עם כל כמות התערובת.
עכשיו אפשר לפתוח שולחן !
כאן תמונות מהארוחה היוונית ומתכון לבואיקוס כשרים לפסח ושווים !
קצת מזטים – טחינה חומוס, ביצים קשות וסלטים ויש לכם ארוחה שווה גם בפסח
לאפת סביח –
פותחים לאפה אחת – מניחים פרוסות חציל אפוי מעליו ביצה קשה קצת טחינה ,פטרוזיליה
מגלגלים וזוללים 🙂
- להכנת בלינצ’ס מחליפים את קמח המצה בקמח תפוחי אדמה
- להכנת פנקייק מחליפים חלק מנוזלים בחלב או אפילו בשמנת מתוקה , מוסיפים עוד כף סוכר וסוכר וניל ויוצרים תערובת פחות נוזלית + מעט סודה לשתייה
מבחר ענק של מתכונים לפסח החל ממנות ראשונות ,סלטים,עיקריות ועוגות
הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”