
פיצה היא ללא ספק , אחד התענוגות של החיים.
חוגגים היום 9/2 את יום הפיצה הבינלאומי – כן כמעט לכל מאכל יש יום בינלאומי …
קבלו לכבודו- מתכון מדוייק לבצק פיצה קלאסית ממש כמו באיטליה.
בצק דק במרכז עם שוליים שמנמנים ומלאים בועות אוויר.
המתכון מתאים לפיצה בטאבון אך גם אפשרי להכנה בתנור בייתי.
ההכנה של הבצק היא מראש אז צריך לקחת בחשבון שאם רוצים להכין פיצה
ושתהיה טעימה עם בצק מלא בבועות , הכנת הבצק היא מראש ואין קיצורי דרך!!!
מצטיידים גם בקמח פיצה שהוא הכי מתאים להכנה.
האפייה של פיצה אידיאלית היא בטאבון .
אפייה בתנור הבייתי – העדיפות היא לאבן שמוט – מחממים את התנור עם האבן , על המקסימום למשך 50 דקות לפחות לפני שמכניסים את הפיצה – במידה ואין אבן שמוט – מחממים בתוך התנור תבנית תנור הפוכה.
חייבים – משקל כדי לשקול את המצרכים כי זה ממש כמו מדע מדוייק !
לפני שאתם שואלים –
- אין סוכר בבצק !
- וגם אין צורך בשמן (רק כף אם אתם מכינים בתנור הבייתי)
המצרכים – 6 כדורי בצק לפיצה בקוטר 30
קילו קמח פיצה
2 גר’ שמרים יבשים (כפית שטוחה)
660 גר’ מים קרים
25 גר’ מלח
במידה ואופים בתנור בייתי – מוסיפים לבצק 10 גר’ שמן זית
בטאבון אין צורך בשמן.
אופן ההכנה –
- בשלב הראשון מנפים לתוך קערת המיקסר 200 גר’ קמח, 600 גר’ מים ושמרים מערבבים היטב ומניחים ל 5 דקות.
- מוסיפים את המלח ושאר הכמות של הקמח מערבבים ומתחילים בלישה במיקסר.
- לאחר 5 דקות לישה מוסיפים בהדרגה את 60 גר’ מים הנותרים.
- ממשיכים בלישה עוד 10 דקות .
- מוציאים את הבצק ומניחים למנוחה כחצי שעה.
- מקפלים את הבצק כמה קיפולים ויוצרים כדור עגול וחלק .
- מכסים במגבת ומתפיחים שעה.
- יוצרים 6 כדורים ומניחים אותם בתוך קופסת התפחה.
- מכניסים למקרר ל – 24 שעות מינימום עד 72 שעות.
- לפני ההכנה מוציאים את הקופסה לטמפרטורת החדר – בחורף 3 שעות לפני ובקיץ שעה.
- נעזרים בשפכתל כדי להרים את הכדורים ובעזרת קמח פסטה (או מעט קמח רגיל מעורב עם סולת) פותחים עם הידיים ליצירת כדור בקוטר של כ- 30 ס”מ עם שוליים מעט עבות יותר .
- במידה ויש טאבון האפייה היא קצרה משהו כמו 2 דקות .
- לאפייה בתנור – מחממים תנור למקסימום עם אבן שמוט או תבנית הפוכה.
- את הפיצה יוצרים מעל נייר אפייה כדי שיהיה קל להעביר אותה לתנור.
- למרגריטה קלאסית –
- מורחים רוטב עגבניות 2-3 כפות ומפזרים עלי בזיליקום מזלפים מעט שמן זית.
- מעבירים את הפיצה בעזרת נייר אפייה מעל התבנית החמה שהוצאנו מהתנור.
- אופים את הבצק 12 דקות , מוציאים מפזרים את המוצרלה ואם רוצים תוספות ומחזירים לאפייה של עוד 5 דקות . (הזמנים משתנים מתנור לתנור בהתאם לעוצמה של התנור).
הכנת רוטב עגבניות קלאסי-
אפשר גם להשתמש ברוטב מוכן
או הכי קל להכין כך-
2 קופסאות עגבניות מרוסקות דק (400 גר’ לקופסה) (בעדיפות תוצרת איטליה)
חופן עלי בזיליקום טריים- אוהבים אורגנו – אפשר להוסיף
מעט שמן זית , מלח
לטחון את המצרכים למחית חלקה ואחידה ויש לכם רוטב קלאסי למרגריטה.
במידה ורוצים להכין רוטב מעגבניות טריות
קילו עגבניות
מבשלים את העגבניות כשעה ,טוחנים ומסננים , מלח פלפל ומעט בזיליקום .
להשתמש בכדורי מוצרלה טרייה וגם קשה – מומלץ לערבב ביניהם.
שהפיצה יוצאת מהטאבון לגרר מעליה מעט פרמזן.
כאן למטה – פיצה עם רוטב עגבניות מיובשות , זיתי קלמטה ופלפל חריף
להכנת רוטב עגבניות מיובשות-
צנצנת עגבניות מיובשות מסננים את השמן.
1/4 כוס שום קונפי
1/4 כוס מרוטב העגבניות של המרגריטה
עלי בזיליקום טריים
מעט פלפל חריף למי שאוהב
טוחנים בבלנדר למחית חלקה.
במידה ואין זמן או שאתם מתעצלים ופחות משקיענים 🙂
רוצים להכין פיצה יותר מהירה
בצק מצויין לפיצה קלאסית מהירה –
הכנת פיצה בטבון
יובל מכין פיצות כנסו לסרטון הדרכה
חזרה לדף הראשי לעוד מתכונים חדשים ומשובחים !
רוצים להיות מעודכנים ? מצטרפים לקבוצה שלי בפייסבוק
” התפריט היומי”
מצטרפים לאינסטגרם ומתחילים לעקוב אחרי הדף שלי כאן באינסטגרם
מצטרפים כאן לקבוצת הווטסאפ שלי –מתכונים ישירות לנייד !
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
מתכון בצק פיצה – מתכון לפיצה נפוליטנית