מתכון בורקס – שבלולי בורקס תרד וגבינות מופלאים מבצק עלים בייתי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

שבלולי בורקס תרד וגבינות מופלאים מבצק עלים בייתי.

הבורקס שהכנתי הם סוג של בויוס טורקי / בלקני אבל מבצק עלים בייתי שמכינים בקלות.

כזה מאפה לא תמצאו לקנות בשום מקום ,

טעים וקראנצ’י במידה הנכונה , על בסיס חמאה – ביס שהוא פשוט שלמות !

אז זה מה שהיה אתמול באינסטוש שלי מי שעדיין לא עוקב מפסיד !!!בצק עלים בייתי – תרד – גבינות – הכי שווה בעולם כנסו כאן בקישור ותתחילו לעקוב [https://www.instagram.com/bake_cook_food/](https://www.instagram.com/bake_cook_food/)

פורסם על ידי ‏דפנה אוסטר מיכאל‏ ב- יום שבת, 23 בנובמבר 2019

שנים שלא הכנתי בורקס בבית וממש ממעיטה להכין מאכלים מהסוג הזה.

אבל לשבת בבוקר החלטתי להפתיע את המשפחה ולהכין בורקס מא’ ועד ת’.

אחד המאכלים הכי טעימים שיש ! בטוחה שאתם מסכימים …

מי שעוכב אחרי באינסטגרם ראה את כל שלבי ההכנה גם בסטורי היומי שלי

אז אם אתם עדיין לא עוקבים – מוזמנים  לעמוד שלי כאן הקישור

מתנות קטנות האינסטרגם 

 

שבוע לפני, הכנתי את בצק העלים והכנסתי לפריזר.

כאן ה- מתכון לבצק עלים וכל ההסברים

הכנתי 2 מליות לבורקס

אחת תרד וגבינות ואחת רק גבינה.

כמות הבצק שהכנתי (מחצי קילו קמח ) הספיקה לי להכנת תבנית תנור מלאה בשבלולים כ- 14 יחידות

המצרכים –

בצק עלים – מתכון כאן

מלית תרד-

אריזה גדולה של עלי תרד טריים – ממליצה לקנות בשווקים את הקופסה הגדולה עם התרד הבשרני!

150 גר’ – גבינה מלוחה כלשהיא אני השתמשתי בחמד נתן לערבב או בולגרית/פטה עיזים/קצ’קבל

גביע קוטג’

מלית גבינה-

250 גר’ גבינה לבנה (אני ממליצה לסנן את הנוזלים )

150 גר’ גבינה מלוחה חמד או אחרת

מומלץ לשלב 4- 3 כפות גבינהת קצ’קבל או גאודה מגורדת

ביצה

כף קמח

מעט פלפל שחור

הכנת מלית התרד-

שוטפים היטב את עלי התרד ומסירים גבעולים מיותרים.

חולטים את התרד במיקרו 2-3 דקות

סוחטים היטב במסננת

מעבירים לקערה ומפוררים לתוכה את הגבינה המלוחה.

משלבים גם קוטג’ ומערבבים היטב.

הכנת מלית הגבינה-

את הגבינה הלבנה אני מסננת כשעה מנוזלים מיותרים – מניחה אותה על נייר סופג מעל מסננת.

מפוררים את הגבינה המלוחה ומערבבים עם שאר המרכיבים לתערובת אחידה.

 

מחלקים את בצק העלים ל- 14 חלקים

מרדדים כל חלק למלבן בגודל בערך – 5/25 ס”מ

מניחים מלית בנדיבות בקצה אחד של הבצק ומגלגלים לכרוכית.

View this post on Instagram

#בורקס

A post shared by מתנות קטנות – דפנה אוסטר מיכאל (@matanot_ktanot_blog) on

את הכרוכית מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית התנור על גבי נייר אפייה.

אפשר להבריש את השבלולים בביצה טרופה או בשמן זית.

מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות אפייה של כ- 40-50 דקות או עד שהשבלולים מזהיבים יפה !

שבלולי בורקס תרד וגבינות מבצק עלים בייתי – שווה את כל המאמץ !!!

ביס מושלם קראנצ’י פשוט נפלא !

 

 

מבחר ענק של מתכונים והכל צמחוני !

יש לכם אינסטגרם ?

בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !

מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments