
שבלולי בורקס תרד וגבינות מופלאים מבצק עלים בייתי.
הבורקס שהכנתי הם סוג של בויוס טורקי / בלקני אבל מבצק עלים בייתי שמכינים בקלות. כזה מאפה לא תמצאו לקנות בשום מקום , טעים וקראנצ’י במידה הנכונה ,
על בסיס חמאה – ביס שהוא פשוט שלמות !
שנים שלא הכנתי בורקס בבית וממש ממעיטה להכין מאכלים מהסוג הזה. אבל לשבת בבוקר החלטתי להפתיע את המשפחה ולהכין בורקס מא’ ועד ת’.
אחד המאכלים הכי טעימים שיש ! בטוחה שאתם מסכימים … מי שעוכב אחרי באינסטגרם ראה את כל שלבי ההכנה גם בסטורי היומי שלי אז אם אתם עדיין לא עוקבים – מוזמנים לעמוד שלי כאן הקישור
מתנות קטנות האינסטרגם
שבוע לפני, הכנתי את בצק העלים והכנסתי לפריזר.
כאן ה- מתכון לבצק עלים וכל ההסברים
הכנתי 2 מליות לבורקס אחת תרד וגבינות ואחת רק גבינה. כמות הבצק שהכנתי (מחצי קילו קמח ) הספיקה לי להכנת תבנית תנור מלאה בשבלולים כ- 14 יחידות המצרכים –
בצק עלים – מתכון כאן
מלית תרד-
אריזה גדולה של עלי תרד טריים – ממליצה לקנות בשווקים את הקופסה הגדולה עם התרד הבשרני! 150 גר’ – גבינה מלוחה כלשהיא אני השתמשתי בחמד נתן לערבב או בולגרית/פטה עיזים/קצ’קבל גביע קוטג’
מלית גבינה-
250 גר’ גבינה לבנה (אני ממליצה לסנן את הנוזלים ) 150 גר’ גבינה מלוחה חמד או אחרת מומלץ לשלב 4- 3 כפות גבינהת קצ’קבל או גאודה מגורדת ביצה כף קמח מעט פלפל שחור
הכנת מלית התרד-
שוטפים היטב את עלי התרד ומסירים גבעולים מיותרים. חולטים את התרד במיקרו 2-3 דקות סוחטים היטב במסננת מעבירים לקערה ומפוררים לתוכה את הגבינה המלוחה. משלבים גם קוטג’ ומערבבים היטב.
הכנת מלית הגבינה-
את הגבינה הלבנה אני מסננת כשעה מנוזלים מיותרים – מניחה אותה על נייר סופג מעל מסננת. מפוררים את הגבינה המלוחה ומערבבים עם שאר המרכיבים לתערובת אחידה. מחלקים את בצק העלים ל- 14 חלקים מרדדים כל חלק למלבן בגודל בערך – 5/25 ס”מ מניחים מלית בנדיבות בקצה אחד של הבצק ומגלגלים לכרוכית. https://www.instagram.com/p/B5NAaLWnHKE/ את הכרוכית מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית התנור על גבי נייר אפייה. אפשר להבריש את השבלולים בביצה טרופה או בשמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות אפייה של כ- 40-50 דקות או עד שהשבלולים מזהיבים יפה !
שבלולי בורקס תרד וגבינות מבצק עלים בייתי – שווה את כל המאמץ !!! ביס מושלם קראנצ’י פשוט נפלא !