מתכון בורקס – שבלולי בורקס תרד וגבינות מופלאים מבצק עלים בייתי

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

שבלולי בורקס תרד וגבינות מופלאים מבצק עלים בייתי.

הבורקס שהכנתי הם סוג של בויוס טורקי / בלקני אבל מבצק עלים בייתי שמכינים בקלות. כזה מאפה לא תמצאו לקנות בשום מקום , טעים וקראנצ’י במידה הנכונה ,

על בסיס חמאה – ביס שהוא פשוט שלמות ! 

שנים שלא הכנתי בורקס בבית וממש ממעיטה להכין מאכלים מהסוג הזה. אבל לשבת בבוקר החלטתי להפתיע את המשפחה ולהכין בורקס מא’ ועד ת’.

אחד המאכלים הכי טעימים שיש ! בטוחה שאתם מסכימים … מי שעוכב אחרי באינסטגרם ראה את כל שלבי ההכנה גם בסטורי היומי שלי אז אם אתם עדיין לא עוקבים – מוזמנים  לעמוד שלי כאן הקישור

מתנות קטנות האינסטרגם 

 

שבוע לפני, הכנתי את בצק העלים והכנסתי לפריזר.

כאן ה- מתכון לבצק עלים וכל ההסברים

הכנתי 2 מליות לבורקס אחת תרד וגבינות ואחת רק גבינה. כמות הבצק שהכנתי (מחצי קילו קמח ) הספיקה לי להכנת תבנית תנור מלאה בשבלולים כ- 14 יחידות המצרכים –

בצק עלים – מתכון כאן

מלית תרד-

אריזה גדולה של עלי תרד טריים – ממליצה לקנות בשווקים את הקופסה הגדולה עם התרד הבשרני! 150 גר’ – גבינה מלוחה כלשהיא אני השתמשתי בחמד נתן לערבב או בולגרית/פטה עיזים/קצ’קבל גביע קוטג’

מלית גבינה-

250 גר’ גבינה לבנה (אני ממליצה לסנן את הנוזלים ) 150 גר’ גבינה מלוחה חמד או אחרת מומלץ לשלב 4- 3 כפות גבינהת קצ’קבל או גאודה מגורדת ביצה כף קמח מעט פלפל שחור  

הכנת מלית התרד-

שוטפים היטב את עלי התרד ומסירים גבעולים מיותרים. חולטים את התרד במיקרו 2-3 דקות סוחטים היטב במסננת מעבירים לקערה ומפוררים לתוכה את הגבינה המלוחה. משלבים גם קוטג’ ומערבבים היטב.

הכנת מלית הגבינה-

את הגבינה הלבנה אני מסננת כשעה מנוזלים מיותרים – מניחה אותה על נייר סופג מעל מסננת. מפוררים את הגבינה המלוחה ומערבבים עם שאר המרכיבים לתערובת אחידה.   מחלקים את בצק העלים ל- 14 חלקים מרדדים כל חלק למלבן בגודל בערך – 5/25 ס”מ מניחים מלית בנדיבות בקצה אחד של הבצק ומגלגלים לכרוכית. https://www.instagram.com/p/B5NAaLWnHKE/ את הכרוכית מגלגלים לשבלול ומניחים בתבנית התנור על גבי נייר אפייה. אפשר להבריש את השבלולים בביצה טרופה או בשמן זית. מכניסים לתנור שחומם מראש על 180 מעלות אפייה של כ- 40-50 דקות או עד שהשבלולים מזהיבים יפה ! שבלולי בורקס תרד וגבינות מבצק עלים בייתי – שווה את כל המאמץ !!! ביס מושלם קראנצ’י פשוט נפלא !  

 

מבחר ענק של מתכונים והכל צמחוני !

יש לכם אינסטגרם ?

בואו – אל תפספסו את העמוד הטעים שלי באיסטגרם !

מצטרפים עכשיו לעמוד האינסטגרם שלי כאן 

וגם בפייסבוק  בקבוצת התפריט היומי 

 

הצטרפו לדף הפייסבוק שלי מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי ” 

 

וגם מוזמנים ל  – מרומניה באהבה מתכונים ואוכל בניחוח רומני

חזרה לדף הראשי !

Subscribe
Notify of
0 Comments
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments