אחד הסלטים שפשוט כיף לאכול.
סלט עדשים שחורות בטטה וקישוא.
מלא בטעמים ובמרכיבים שמשתלבים לסלט מדהים.
ההכנה שלו ממש קלה תעקבו אחרי ההוראות ויצא לכם סלט מדהים.
האורחים תמיד משתגעים על הסלט הזה.
חוץ מזה שהוא טעים, הסלט ממש יפה ומרהיב.
מתאים לכל ארוחה – גם חלבית וגם בשרית או דגים.
תניחו אותו כחלק ממנות הפתיחה והסלטים או כתוספת לדג או בשר.
המצרכים-
כ- 200 גרם עדשים שחורות – בערך כוס +
קישוא
בטטה
בצל
פטרוזיליה
2 בצלים ירוקים
מלח,
פלפל שחור
שמן זית
אופן ההכנה –
משרים את העדשים לפחות שעה במים.
מבשלים אותם רק כמה דקות עד שהם מתרככים – בערך 7-10 דקות.
מסננים מהנוזלים.
חותכים את הבטטה והקישוא לקוביות ממש קטנטנות. גם את הבצל קוצצים דק.
מחממים שמן זית במחבת ומטגנים את קוביות הבטטה תחילה. מקפיצים 2-3 דקות ואז מוסיפים את הקישואים והבצל.
ממשיכים להקפיץ כמה דקות עד לריכוך קל של הירקות.
מורידים מהאש ומקררים.
מערבבים את העדשים עם הירקות שהקפצנו.
מתבלים במלח ופלפל שחור.
קוצצים פטרוזיליה בנדיבות וגם בצל ירוק ומוסיפים לסלט.
מגישים לשולחן וכולם פשוט נהנים.
למי שאוהב- לטפטף מעט מיץ לימון מעל.
מתנות קטנות האינסטגרם