מרק ירקות נהדר וטעים שיחמם לכם את היום
והוא גם זה שפותח אצלי תמיד את עונת המרקים.
פותחים את מגירת הירקות במקרר ומוציאים כל ירק שהולך למרק .
בסיס של בצל, וירוקים ועוד שלל ירקות יוצרים מרק נהדר וטעים שהוא גם לייט ובריא.
לתוך המרק אפשר לשלב – גם גריסים,אורז אטריות או בורגול ואז זו ממש ארוחה שלמה ומנחמת.
המרק הכי קל וטעים שיש
מרק ירקות מופלא !
לפני שמתחילים חשוב מאוד – נכנסים לעמוד שלי באינסטגרם ולוחצים על Follow
המצרכים-
בצל גדול קצוץ
כרשה בינונית פרוסה
גזר
רבע דלורית
קישוא
תפוח אדמה
עגבניה בשלה
פלפל אדום קטן
2-3 ענפי סלרי עלים פרוסים
אם יש שורש סלרי אפשר לחתוך לקוביות
חופן שמיר חתוך גס
חופן פטרוזיליה חתוך גס
2 שיני שום
חצי כוס אפונה ירוקה קפואה
(במקום אפונה אפשר עדשים או חומוס, מה שתרצו אפשר גם בלי )
אפשר להוסיף למרק כל ירק אחר כמו –
קולורבי, כרובית, דלעת ,ברוקולי
תבלינים מלח ופלפל
אפשר להוסיף מעט כורכום ,חוויאג’ למרק וכו’ מה שאוהבים.
אופן הכנה –
- חותכים את הירקות לקוביות
- מחממים 1-2 כפות שמן זית בסיר ומטגנים את הבצל והכרשה.
- מוסיפים את שאר הירקות וגם עשבי התיבול הירוקים ונותנים עוד 2-3 דקות טיגון תוך כדי ערבוב. מתבלים בתבלינים.
- מוסיפים מים שיכסו את הירקות בערך בגובה 3/4 סיר.
- מבשלים אש נמוכה מכוסה , כ- 40-50 דקות עד שהירקות מתרככים היטב.
- מעבירים כשליש מהירקות למעבד מזון או בלנדר מוט וטוחנים למחית חלקה.
- מחזירים לסיר ומקבלים מרק בסמיכות נהדרת.
כעת אפשר להנות מהמרק אני הגשתי אותו עם אורז ואטריות – מתכון כאן
מרק ירקות נפלא עשיר וסמיך
לחצו כאן – מתכונים לכל המרקים שלי
עוד מתכונים טבעוניים/ צמחונים
אהבתם את המתכון ?
אל תשכחו להרשם לניוזלטר כדי לקבל מייל בכל פעם שעולה מתכון חדש,
אם אתם במחשב – מצד ימין למעלה ואם בנייד למטה בסוף המתכון !
מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי ”
חשוב מאוד להצטרף כאן קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי
מצטרפים כאן
לקבוצת הווטסאפ שלי
מתכונים ישירות לנייד !
* לידיעתכם , כל המתכונים, התכנים והתמונות המצולמות באתר,
הן קניינה הבלעדי של “מתנות קטנות” בלוג אוכל.
מוגנות ע”י זכויות יוצרים ואין לעשות בהן שימוש ללא היתר.