מקלות לחם בייגלה ירושלמי במילוי גבינה מלוחה

עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

 

הכנתי בצק רב תכליתי מלוח שמתאים לכל המאפים לשבועות

בצק נהדר שאפשר להכין יום מראש .

אני ממליצה ההכין לפחות קילו ואף יותר כדי שיספיק לכם לכמה מאפים לשולחן החג

מחצי הכמות הכנתי את מקלות הלחם האלה במילוי גבינת ג’בנה עיראקית .

יצאו מאפים נפלאים בטעמם והריח – חלום.

בצק שמתאים למגוון מאפים

לחמניות, חלות,  בייגלה ירושלמי,מאפי שמרים קראנצ’ים.

פוקצות, רוגלך מלוח ,לחם שום וכו’

לבצק רב תכליתי.

כשראיתי את גבינת הגיבנה עיראקית במעדניה קניתי וכבר תכננתי

להכין ממנה בייגלס.

אפשר להוסיף לבצק חוואיג’ לאפייה שיעניק למאפים טעם עיראקי מסורתי

אם לא השגתם אפשר להכין עם גבינות במרקם דומה כמו צפתית או חמד או בולגרית

והאמת כל גבינה קשה אחרת .

המצרכים-

קילו קמח לחם/פיצה- הכי מומלץ למאפי לחם

50 גר’ שמרים טריים או 2 כפות יבשים -20 גר’

5 כפות סוכר

כף גדושה מלח (20 גר’)

6 כפות שמן זית

בין 2 וחצי עד 3 כוסות מים

 

לתערובת השומשום-

צלחת עם כ- 2 כוסות שומשום/(אפשר קצת קצח)

וחצי כפית מלח גס

צלחת עם 2 כפות סילאן  וכוס מים

מילוי גבינה-

כ- 250 גר’ גבינה צפתית או גבינה ג’בנה עיראקית

או כל גבינה קשה אחרת מלוחה

אופצייה- כפית חוואיג’ לאפייה.

אופן ההכנה –

 

בקערת המיקסר מערבבים שמרים עם כף מהסוכר וכוס מהמים .

נותנים לתערובת לתפוח כ- 10 דקות לפחות.

מערבבים לתוך התערובת עוד כוס וחצי מים, שמן, סוכר ומלח ומנפים את הקמח.

מערבבים מעט עם כף ומעבירים למיקסר.

לישה איטית של כ- 10 דקות – במידה וחסר מים מוסיפים עוד קצת לקבלת בצק טיפונת דביק.

מכסים ומתפיחים שעה.

אם רוצים טעם עיראקי אמיתי ללחם מוסיפים לתוך הבצק כף של חוויאג’ (עיראקי) לאפייה .

זה נותן טעם מעולה למאפים .

מחלקים את הבצק לכדורים שקלתי כ-70-80 גר’ למקל בייגל

מרדדים  כל כדור לרצועה מלבנית.

מניחים בקצה שורה של רצועות מהגבינה – לא להעמיס .

סוגרים בצק היטב מעל הגבינה ומהדקים ומגלגלים לכרוכית.

טובלים בתערובת המים והסילן ואחר כך בתערובת השומשום היטב כך שכל הבצק יצופה בשומשום.

מעבירים לתבנית על גבי נייר אפיה. התפחה של כ- 30-40 דקות.

אפייה 190 מעלות 30-40 דקות.

יש לכם אינסטגרם ? 

מצטרפים עכשיו לעמוד שלי ועוקבים אחרי 

חוברת המתכונים לשבועות 

 

כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי

לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי 

 קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי  – מוזמנים להצטרף !

דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף  – “מתנות קטנות התפריט היומי “

***כל הזכויות שמורות לדפנה אוסטר מיכאל

“מתנות קטנות בלוג אוכל “

אין להעתיק תוכן ותמונות מהאתר

Subscribe
Notify of
1 תגובה
Newest
Oldest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments
אורית
10 months ago

ניתן להחליף גבינה קשה באצבעות מוצרלה?