מניפות פילו במילוי בשר עשיר – מאפים משגעים במיוחד לחג
כדי לגוון קצת את השולחן
למנה ראשונה אני מכינה את מניפות הפילו הנפלאות האלה.
מנה הגונה וטעימה , קריספית בצק מתפצפץ בפה ובפנים מלית נדיבה של בשר ,
מועשר בחמוציות ומסמרי שקדים.
אחד הביסים הטעימים שיש.
הכנתי סרטון איך אני מכינה את המניפות .
מכל עלה של פילו מכינים מנה אחת.
בפנים המילוי צריך להיות בנדיבות כדי שבביס ירגישו בשר ולא רק בצק.
בואו להכין מנה ראשונה יפייפיה , שכולם אוהבים ותקבלו המון מחמאות –
והיא באמת לא מאוד קשה להכנה .
תעקבו אחרי הסרטון -יש הסבר מדוייק איך לקפל !
להכנת 15 -16 מנות (מספר העלים בחבילה)
המצרכים –
בצק פילו שמרית
תכינו בצלחת כ- 1/4 כוס שמן זית/רגיל למרוח על העלים.
(אפשר להשתמש בספריי שמן)
750 גרם בשר טחון טרי עם שומן
2 בצלים קצוצים
מלח
פלפל
מעט בהרט או אגוז מוסקט
מעט שבבי צ’ילי חריף
כף סילאן
כף חרדל
כף מיונז
רבע כוס חמוציות
1/4 כוס מסמרי שקדים קצת קלויים על מחבת/אפשר צנוברים
אופן ההכנה –
מכינים מלית בשר-
מטגנים את הבצל עם מעט שמן .
מוסיפים את הבשר ומטגנים עד שהוא מבושל.
מקררים היטב.
מעבירים את הבשר למעבד מזון ומפעילים בפולסים לריסוק המלית שתהיה יותר אחידה
אני אוהבת שהבשר חלק ובמירקם שנמס בפה. – לא חייבים אבל זה שלב שמומלץ לעשות.
מערבבים לתוך המלית של הבשר את כל התבלינים – חרדל מיונז ,חמוציות ושקדים.
פותחים בצק אחד ומורחים בשמן.
מקפלים ל-2 יוצאים על קיפול מניפה ומגלגלים בתוכה כמות יפה ונדיבה של מילוי – כ- 2 כפות מלאות.
מניחים על ניר האפייה.
אופם 180 מעלות חצי שעה עד שזהוב ויפה.
מגישים כמובן חם
אפשר להכין מראש יום לפני ולחמם ביום החג.
או להקפיא.
חג שמח
תהנו
טעים ממש !
מניפות פילו במילוי עשיר של בשר – מאפים משגעים במיוחד לחג
בואו ותראו סרטונים אצלי בדף , מצטרפים כאן לאינסטגרם שלי –
שלום לך.
שאלה.
האם אפשר לוותר על המיונז, או יש משהו אחר כתחליף לו?
אשמח לתשובתך