
עקבו אחריי בפייסבוק ובאינסטגרם:

מעמול פרג הכנתם פעם ?
זה פשוט יוצא מושלם !
ולמה מושלם ? כי מי שבאמת אוהב פרג אוהב אותו בכמות נדיבה וכאן במעמול יש
כמות לגמרי שווה .
מעטפת של בצק פריך מעולה ונימוח ובפנים מלית פרג מענגת.
בואו תכינו – זה עוקף את אוזני ההמן מבטיחה לכם הנאה !
הבצק מעולה להכנת מעמול קלאסי אם תרצו – תמרים ואגוזים
מכיוון שהפרג אינו מילוי יציב כמו תמרים ואגוזים, אז את הצורה של המעמול הכנתי בהתאם ,
בצורת עלים זה הרבה יותר פשוט וקל מהצורה העגולה הקלאסית.
*כוס מדידה אוניברסלית
המצרכים לבצק –
5 כוסות קמח (700 גרם)
2 כפות שטוחות סולת
כפית אבקת אפייה
300 גרם חמאה/נטורינה לפרווה
ביצה
חלמון (החלבון נשמר למילוי הפרג)
כפית וניל או 2 שקיות סוכר וניל
גרידה מלימון או תפוז
1/2 כוס סוכר
רבע כפית מלח
1/4 כוס שמן
כ- 1/2 כוס שמנת מתוקה /קרם קוקוס/שמנת פרווה/מים
המילוי-
100 גרם פרג טחון טרי
100 גרם סוכר (חצי כוס)
חצי כוס חלב/מים לפרווה
50 גרם חמאה/נטורינה לפרווה
כפית גרידה מלימון
4 ביסקויטים פתי בר טחונים
50 גרם אגוזי מלך טחונים
חלבון (נשאר מהבצק )
אופן ההכנה –
מכינים את הבצק –
לקערת המיקסר עם וו גיטרה נכניס את הקמח ,סולת עם הסוכר והחמאה/נטורינה.
נעבד היטב עד לקבלת תערובת פירורית .
נוסיף את שאר המרכיבים ונעבד רק עד לקבלת בצק אחיד. במידה והבצק לא מתאחד תוסיפו מעט מים.
נעביר את הבצק עטוף בניילון למקרר לשעה לפחות.
הכנת המלית –
נבשל בסיר – פרג סוכר חמאה וחלב עד להסמכה .
נקרר היטב ונוסיף את החלבון, הביסקויטים אגוזים וגרידה של לימון.
נכניס לקירור במקרר.
המילוי מתקשה במקרר וזה שלב חובה להצלחה של המעמול.
אני מחלקת את הבצק ל- 4 חלקים וכל פעם מרדדת חלק.
מרדדת את הבצק בין 2 דפי נייר אפייה לעובי דק .
קורצת עיגולים ומניחה במרכז העיגול כמות נאה של פרג לאורך.
סוגרת לצורת עלה ומקשטת בעזרת צובטן של מעמול –
תוכלו לראות הכל בסרטון שהכנתי למטה.
במידה ונשאר בצק אפשר למלא אותו באגוזים ותמרים – תמרי מג’הול חתוכים +אגוזים גרוסים+קינמון +גרידה מתפוז.
אופים בתנור מחומם על 160 מעלות כחצי שעה .
מכורים לפרג ? במיוחד בשבילכם מעמול פרג נדיר !
חוברת מתכונים להמון עוגיות
מעל 150 מתכונים הכי שווים ברשת !!!
כל עוגייה שרק תרצו כאן – מתכונים לעוגיות
מתכונים לפורים – חוברת מתכונים לחג הכי מתוק בשנה
המון מתכונים מהירים וקלים לוחצים כאן
מבחר מתכונים לשבת
מתנות קטנות האינסטגרם
רוצים לקבל מתכונים ישירות לנייד ?
כנסו כאן והצטרפו קבוצת ווטסאפ שלי
ווטסאפ גם כאן
לעוד מתכונים חדשים ומשובחים – חזרה לעמוד הראשי
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
דף הפייסבוק שלי מתעדכן כל יום במתכונים שווים במיוחד – מסמנים בלייק
ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
Subscribe
Login
0 Comments
Newest