מנת בקר בנוסח סצ’ואן היא מנה קלאסית של המטבח הסיני , מאוד פופולארית במסעדות אסייאתיות של היום ומסעדות הסיניות של פעם שרובן כבר נסגרו ולא קיימות בארץ.
מנה חריפה , טעימה מרשימה וקלה להכנה .
את המנה הזו תמיד היינו מזמינים במסעדה סינית.
לכל אוהבי החריף זו מנה מצוינת
תבשיל מוקפץ חריף ועשיר בטעמים שמקורו במחוז סצ’ואן שבסין.
בשר בקר דק דק, רך ועסיסי ברוטב חריף ופיקנטי עשיר בטעמים.
המנה מוגשת בדרך כלל עם אורז לבן .
רוצים לקבל את המתכונים שלי החדשים ישירות לטלפון הנייד שלכם? קבוצת הווטסאפ שלי לוחצים כאן ומצטרפים
המצרכים –
כ- 300 גר’ סינטה פרוס דק
למרינדה –
2 כפות סויה
כפית קורנפלור
מעט שבבים צ’ילי חריף
כפית מירין (חומץ אורז, אם אין שימו לימון )
לתבשיל –
גזר
פלפל אדום
פלפל חריף
2 שיני שום פרוסות
בצל קטן חתוך לקוביות
מעט ג’ינג’ר קצוץ
להגשה –
בצל ירוק
שומשום
תבלינים לרוטב –
3 כפות סויה
2 כפות רוטב צ’ילי חריף(או מתוק)
כפית מירין(חומץ אורז)
כפית שמן שומשום
כף סילאן או כפית סוכר חום
מלח
פלפל שחור
אופן ההכנה –
מערבבים את פרוסות הסינטה עם המרינדה של הבקר .
נותנים לתערובת לשהות במקרר כחצי שעה לפחות.
פורסים את הירקות לרצועות או פרוסות דקות.
מחממים ווק עם מעט שמן ומטגנים את רצועות הבקר ממש כמה שניות מכל צד.
מוציאים לצלחת בצד.
ממשיכים בטיגון הירקות .
תחילה הבצל ואחר כך הפלפלים הגזר ,ג’ינג’ר ,השום ופלפל חריף.
מקפיצים הכל יחד כמה דקות.
מוסיפים את הרטבים – סויה, צ’ילי ,מירין שמן שומשום, מלח ופלפל לפי טעם.
מערבבים היטב ומוסיפים את רצועות הבקר.
מוסיפים עוד כחצי כוס מים מהולה בחצי כפית קורנפלור .
טועמים ומתקנים תיבול – לפי טעם אישי אפשר להוסיף סויה או חריף.
מבשלים עוד כ- 1-2 דקות וזה מוכן.
מקשטים בשומשום ובצל ירוק ומגישים.
מעולה עם אורז לבן !
בתאבון תהנו
למנת מוקפץ אסייאתי עם חצילים גלשו למתכון כאן
לעמוד האינסטגרם שלי
דף הפייסבוק שלי – מסמנים בלייק ועוקבים אחרי הדף – “מתנות קטנות התפריט היומי “
קבוצת הפייסבוק שלי – התפריט היומי – מוזמנים להצטרף !
חזרה לדף הראשי